“Για τα μάτια του κόσμου”… Προσεκτικό “άδεισμα” Τσίπρα σε Παππά – “Μea culpa” από τον πρώην υπουργό για Μιωνή. Εσωστρέφεια και γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική επιπτροπή για τον Ν.Παππά

“Αδειασμα” για τα μάτια του κόσμου… Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε σήμερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην υπόθεση της ηχογραφημένης συνομιλίας του Ν.Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, η οποία προκαλεί αλλεπάλληλες “αναταράξεις” στην αξιωματική αντιπολίτευση που βρίσκεται καθημερινά απολογούμενη για τα κυβερνητικά έργα και τις μέρες της.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που συνήλθε εκτάκτως, διήρκεσε 6 ώρες και πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον άλλοτε στενό του συνεργάτη, να αναλάβει την ευθύνη του για όσα λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες διαπιστώθηκαν με βάση τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Δεν προχώρησε, ωστόσο, όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο στη διαγραφή του στελέχους του, όπως επιμόνως τον πιέζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών του ΣΥΡΤΙΖΑ τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους» είπε πει ο κ. Τσίπρας πριν στείλει το “μήνυμα” προς τον κ. Παππά.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία εμφανή προσπάθεια να διατηρήσει τη συνοχή του κόμματός του, ανέβασε τους τόνους εναντίον της κυβέρνησης. “Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι  απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να εδραιωθεί» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε :

«Έναν μόλις χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της. Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβρη του 19, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της. Και με την αδράνεια και ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορονοιό, έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα.

Aπέδωσε, δε, τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας Μιωνή – Παππά στην αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας.

“Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί στο να κρύψει τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα της ΝΔ, αποσκοπεί στο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βασικότερο: να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, από την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που πλέον ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατά καθημερινά” υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ν. Παππάς: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη.

Καμία δημοσίευση για προβολή