Προσοχή σε αυτά τα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο μας

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι περνούν 3 μήνες της ζωής τους στο μπάνιο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το να πηγαίνει κανείς στο μπάνιο είναι ένα τεράστιο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα λάθη στην υγιεινή, που όλοι κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων στο μπάνιο σας

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τραβάμε το καζανάκι της τουαλέτας για να ξεπλυθεί, τα υπολείμματα και τα μικρόβια μπορούν να εκτοξευθούν σε αρκετό ύψος ώστε να γίνει διασπορά. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όταν αυτό συμβαίνει με το καπάκι ανοικτό, όλες οι επιφάνειες του μπάνιου κινδυνεύουν να  γεμίσουν μικρόβια.

Μεταξύ όλων των μικροβίων που κυκλοφορούν στην τουαλέτα, το βακτήριο E. coli είναι από το πιο κοινό και επικίνδυνο για την υγεία. Μπορεί να προκαλέσει από απλές λοιμώξεις του ουροποιητικού ενώ μερικά στελέχη μπορούν να οδηγήσουν σε λοίμωξη με διάρροια και εμετό.

3 απλοί κανόνες για τον σωστό καθαρισμό της τουαλέτας

1. Πάντα κλείνετε το καπάκι πριν ξεπλύνετε την τουαλέτα.

2. Κρατήστε την οδοντόβουρτσα σας και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής μακριά από την τουαλέτα.

3. Απομακρυνθείτε από την τουαλέτα όταν τραβάτε το καζανάκι

Επιπλέον, αφού χρησιμοποιήσετε τη βούρτσα της τουαλέτας, φροντίστε να τη στεγνώσετε. Η περιορισμένη κυκλοφορία του αέρα μέσα στη βάση είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικροβίων. Έτσι, μετά από κάθε χρήση, τοποθετήστε τη βούρτσα κάτω από το καπάκι για να στεγνώσει. Τέλος, προσπαθήστε να απολυμαίνετε την βούρτσα τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα.

 

 

Όλα για την  υγεία και την ευεξία στο Healthmag.gr

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή