Πρώτα μέτρα αποσυμπίεσης: Ανοίγει από την Δευτέρα το λιανεμπόριο. Ελεύθερες οιι διαδημοτικές μετακινήσεις μόνον τα Σαββατοκύριακα. Τι θα ισχύσει με τον κωδικό 13032

Μέτρα αποσυμπίεσης

Ανοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα με αυστηρά μέτρα και ραντεβού και μόνον για τα μικρά καταστήματα,ο και ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις μόνον τα Σαββατοκύριακα είναι τα δύο πρώτα, και άκρως επιφυλλακτικά, μέτρα αποσυμπίεσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από μια μαραθώνια και έντονη συνεδρίαση της επιτροπής επιδημιολόγων.

Το σχέδιο για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα παρουσίασε από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έκανε λόγο για «μικρές ανάσες ελευθερίας».

Τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν, και δεν σημαίνουν, χαλάρωση τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου με αυστηρά μέτρα, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται με τη χρήση κωδικού 6 από το ερχόμενο Σάββατο και μόνο τα Σαββατοκύριακα. Δεν θα επιτραπεί, προς το παρόν, η λειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων.

Τι θα ισχύσει για το λιανεμπόριο

Ειδικότερα, επιτρέπεται από Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Χρήση του κωδικού 13032 άπαξ για 3 ώρες.
  • Ενας πελάτης ανά 25 τ.μ.

«Το νέο μίγμα των μέτρων θα δώσει μεγαλύτερες ανάσες ελευθερίας και πιστεύουμε ότι θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid καθώς και ότι ξεπέρασαν το 1,6 εκατ. οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

«Να προσέξουμε τις επόμενες βδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ. Όπου κι αν πάτε, ό,τι κι αν κάνετε, να είναι με μάσκα, αποστάσεις, αντισηπτικό. Να παραμερίσουμε όλοι την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο ανθρώπινων ζωών» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας και ανακοίνωσε ότι δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ.

Καμία δημοσίευση για προβολή