Προτεραιότητα για κυβέρνηση και Υπερταμείο η αναβάθμιση των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων

Προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση και το Υπερταμείο η αναβάθμιση των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που δεν έχουν ενταχθεί στο πακέτο των 14 περιφερειακών που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Το μοντέλο με το οποίο θα αξιοποιηθούν τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια φαίνεται πως αποτελεί θέμα μεγάλης συζήτησης. Θα ακολουθηθεί το μοντέλο των δύο ή τριών «πακέτων» αεροδρομίων όπως συνέβη με τα δύο «πακέτα» των μεγάλων περιφερειακών αεροδρομίων που πέρασαν υπό τη διαχείριση της Fraport Greece; Μήπως κάποια αεροδρόμια, που έχουν τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, μπορούν να παραχωρηθούν ξεχωριστά; Ποια αεροδρόμια θα μείνουν, λόγω μη ικανοποιητικών αποδόσεων, στο δημόσιο;

Πριν από λίγους μήνες είχε προσληφθεί από το υπουργείο και η Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι η οποία ανέλαβε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Νέας Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.