Πρόβλεψη σοκ από την Bank of America : Το ξέφρενο “ράλι” στις τιμές του πετρελαίου θα συνεχιστεί. Πού εκτιμά ότι θα εκτοξευτεί η τιμή του

Bank of America

Αρχίζει και εμπεδώνεται στην Wall Street η πρόβλεψη ότι το ανοδικό ράλι στις τιμές του πετρελαίου θα συνεχιστεί,  καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία της COVID-19.

Πού εκτιμάται ότι θα φτάσει το βαρέλι το επόμενο έτος

Ο αναλυτής της Bank of America για τα εμπορεύματα, Francisco Blanch, αναφέρει σε σημείωμά του ότι βλέπει λόγους για μία αύξηση των τιμών στα 100 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται η ζήτηση ενώ πιέζεται ταυτόχρονα η πρόσφορα. Σύμφωνα με τον Francisco Blanch, η ζήτηση αυξάνεται καθώς:

  • Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μετακινήσεις μετά το 18μηνο lockdown.
  • Ενισχύεται η χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων για μεγάλη χρονική περίοδο.
  • Μελέτες προς της πανδημίας δείχνουν ότι η αύξηση της εργασίας εξ αποστάσεως θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κινητικότητα, καθώς η εργασία από το σπίτι θα μετατραπεί σε εργασία από το αυτοκίνητο.

Τί αναμένεται από πλευράς προσφοράς 

  • Πίεση στην πολιτική των ΗΠΑ και γενικότερα όλου του κόσμου να μειωθούν οι επενδύσεις στα επόμενα τρίμηνα για να επιτευχθούν οι στόχοι του Παρισιού (για το κλίμα)
    οι επενδυτές εκφράζονται περισσότερο κατά των δαπανών στον ενεργειακό τομέα, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος
    αυξάνονται οι δικαστικές πιέσεις για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Goldman Sachs

Στο ίδιο μήκος κύματος με την BofA, η Goldman Sachs αναμένει περαιτέρω αύξηση των τιμών του πετρελαίου, με αναλυτές της τράπεζας να μην αποκλείουν να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι πριν από το τέλος του έτους.

«Βραχυπρόθεσμα, πιστεύουμε περισσότερο στις αγορές πετρελαίου, όπου εξακολουθούμε να βλέπουμε το μπρεντ να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 80 δολάρια στο τρίτο τρίμηνο με πιθανές εξάρσεις αρκετά πάνω από τα 80 δολάρια.

Η παγκόσμια ζήτηση αυξήθηκε στα 97 εκατ. βαρέλια την ημέρα τις τελευταίες ημέρες από 95 εκατ. βαρέλια πριν από λίγες εβδομάδες καθώς οι ΗΠΑ δίνουν τη σκυτάλη στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές, όπου ακόμη και η Ινδία αρχίζει να σημειώνει βελτίωση», σημείωσε ο αναλυτής της Goldman Sachs, Jeffrey Currie.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή