“Προϋπολογισμό Εξωτερικού” με περικοπή συντάξεων στέλνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες

Τον “Προϋπολογισμό Εξωτερικού” ( και όχι αυτόν που διακινεί στο … εσωτερικό) θα καταθέσει τελικά η κυβέρνηση στην Κομισιόν που θα περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων, αλλά και τα αντίμετρα που έχει συμφωνήσει στο Eurogroup και έχει ήδη εξαγγείλει για το 2019.

Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών για την “επίσημη” φάση της διαπραγμάτευσης του εθνικού Προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 3/12 με πολλούς ενδιάμεσους πολιτικούς σταθμούς. Η τελική συμφωνία θα πρέπει να καταγραφεί στον προϋπολογισμό, όπως αυτός θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο από τη Βουλή.

Για το θέμα χθες ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι “αναφορικά με τις συντάξεις, “θα εξετάσουμε προσεκτικά τα νούμερα του προϋπολογισμού και αν το πλεόνασμα βρίσκεται σε υψηλό ποσοστό, τότε θα δούμε με ποιο τρόπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί. Όμως πρώτα πρέπει να δούμε το πρωτογενές πλεόνασμα καθώς και το δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας”.

Σημείωσε ότι τη Δευτέρα “περιμένουμε τον ελληνικό προϋπολογισμό ώστε να συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και με τα μέλη του Eurogroup πώς και πού θα αξιοποιηθεί” για να τονίσει: “Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται εκτός προγράμματος είναι ελεύθερη να καθορίσει την πολιτική της και ίσως να θελήσει να προχωρήσει σε ορισμένα κοινωνικά μέτρα”.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

Καμία δημοσίευση για προβολή