Ψήφος εμπιστοσύνης με 158 “ναι” – Υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα τετραετίας της ΝΔ από τους Βουλευτές της

Στην υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προχώρησε η Ολομέλεια της Βουλής με 158 “ναι”.

Τη δεδηλωμένη εξασφάλισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προβλεπόμενη, από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την κυβέρνηση ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία τουτόνισε ότι : “Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτή τη χώρα”

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου:

  • Για το επιτελικό κράτος,
  • Για τις άμεσες φορολογικές μειώσεις που εξήγγειλε, δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων,
  • Για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων και
  • Την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια.

ΣΥΡΙΖΑ: “Η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να αποδείξει άμεσα έαν θα δρομολογήσει νέα λιτότητα”

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, σκιαγραφώντας την γραμμή κριτικής που θα ακολουθήσει ως αξιωματική αντιπολιτευση ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κληθεί να αποδείξει άμεσα, στον προϋπολογισμό και στο μεσοπρόθεσμο που θα συζητηθούν το φθινόπωρο, εάν θα διατηρήσει τις προεκλογικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ ή θα δρομολογήσει νέα λιτότητα.

 

ΚΙΝΑΛ: Καθαρές απαντήσεις ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

Καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε τρία κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την αποκατάσταση των χαμένων εισοδημάτων ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά.

Για αλλαγή σκυτάλης και όχι ουσιαστική αλλαγή πολιτικής έκανε λόγο το ΚΚΕ

Πλέον υπάρχουν πολλές περισσότερες αποδείξεις για την ορθότητα της προεκλογικής εκτίμησης του ΚΚΕ ότι «η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά απλή αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ», δήλωσε o Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Θέλουμε να μάθουμε ποιος και γιατί έκλεισε άρον – άρον το θέμα των Σκοπίων, γιατί ο Κοτζιάς βιάστηκε τόσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών” είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ ότι ψεύδεται στο θέμα της Συμφωνίας.

Δε θα τιμήσουμε το λαϊκισμό αλλά θα τον “θάψουμε” τόνισε το Μέρα25

“Το Μέρα25, δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό των κυβερνώντων αλλά για να τον θάψουμε” ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ