Πτήσεις αλα Ελληνικά! Τα αεροδρόμια αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον όγκο αφίξεων – αναχωρήσεων

Τα ελληνικά αεροδρόμια αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον όγκο των πτήσεων και η μία καθυστέρηση προστίθεται επάνω στην άλλη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν η πτήση σου δεν είναι πρωινή, τότε το αεροπλάνο στο οποίο πρόκειται να ανέβεις, μεταφέρει τις καθυστερήσεις όλων των προηγούμενων πτήσεων που έκανε μέσα στη μέρα, αν πετούσε εντός Ελλάδας.

Μπορεί, πάλι, να ανέβεις στο αεροπλάνο και να περιμένεις, μαζί με τον πιλότο, την άδεια απογείωσης που δεν δίνεται λόγω αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του προορισμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protagon.gr (Κώστας Γιαννακίδης) από την υπόθεση αυτή αναδεικνύονται δύο θέματα:

  • η τριτοκοσμική εικόνα πολλών ελληνικών αεροδρομίων και
  • οι καθυστερήσεις στις πτήσεις, λόγω αυξημένης κυκλοφορίας.

Πριν από λίγες ημέρες η Aegean, μία εταιρεία που σε γενικές γραμμές θεωρείται συνεπής στο χρονοδιάγραμμα των πτήσεων, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία λέει ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται αποκλειστικά η υστέρηση στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Το επιχείρημα έχει βάση καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις ελεγκτών, ούτε οι απαραίτητες επενδύσεις στα συστήματα ελέγχου. Υπάρχει όμως και «μουρμούρα», από τις αεροπορικές εταιρείες, για τη στάση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που πιέζουν για προσλήψεις, θέτοντας πλαφόν στη διαχείριση πτήσεων.

Το 2018 οι καθυστερήσεις πτήσεων στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 237% σε σχέση με το 2017. Τα στατιστικά του 2019 αναμένεται να προκαλέσουν ίλιγγο. Σημειώστε ότι οι αφίξεις στην Αθήνα σημείωσαν αύξηση 11% το 2018 και 7% το πρώτο εξάμηνο του 2019%. Πολλά αεροπλάνα, πολλοί άνθρωποι, πολλά προβλήματα.

Πηγή: Protagon.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή