Πτώση 0,20% για τον Γενικό Δείκτη σε μια κακή συνεδρίαση για την Ευρώπη

Ανεπαίσθητη ήταν η διόρθωση που καταγράφηκε στην Αθήνα, σε μια κακή συνεδρίαση για την Ευρώπη, όπου σημειώνονται απώλειες άνω του 1%.

Αντίθετα, η ελληνική αγορά επηρεάστηκε αρχικά από την πτώση τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των θέσεων εργασίας στην Γερμανία, αλλά το ενδιαφέρον για τις τράπεζες και ορισμένα blue chips κράτησαν τα πρόσφατα επίπεδα τιμών. Τελικώς, με ένα ντεμακιγιάζ αγορών στο τέλος της συνεδρίασηςμ ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 793,06 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,20%.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός μεγάλου πωλητή στην Eurobank ο οποίος έβαλε 5 εκατ. πώληση, τα απέσυρε μετά και τελικά κατάφερε να πωλήσει περίπου 1 εκατ. μετοχές.

Αναλυτικά

Υπεραπόδοση για την Motor Oil στα 21,46 ευρώ με άνοδο 6,55%. Βουτιά 5,41% για τον ΟΛΠ στα 21,85 ευρώ. Αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές της Εθνικής και Eurobank στα 2,12 ευρώ και 0,82 ευρώ αντίστοιχα. Βουτιά 3,94% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,44 ευρώ. Κέρδη 1,67% για την Alpha Bank στα 1,52 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 91,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,7 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.