Πτώση 0,54% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 816,95 μονάδες

Πτώση 0,54% κλείνοντας στις 816,95 μονάδες σημείωσε ο Γενικός Δείκτης, εξαιτίας των πιέσεων σε ΔΕΗ, τράπεζες και την μεσαία κεφαλαιοποίηση. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 εκατ. προήλθαν από προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Η αγορά ξεκίνησε ανοδικά και δοκίμασε και τις 829 μονάδες και η εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν καλή- καθώς και οι short σπεύδουν να μειώσουν τις θέσεις τους στις τράπεζες.

Τριάντα δυο ημέρες πριν τις εκλογές, οι short παίκτες έχουν αντιληφθεί το κλίμα ευφορίας για την Ελλάδα, κυρίως στα αμερικανικά κεφάλαια. Έτσι σπεύδουν να κλείσουν τις θέσεις, καθώς με αιτία μια εταιρική πράξη, ενδέχεται να σημειωθεί ράλι. Οι Αμερικανοί, εν όψει των εκλογών είναι πολύ θερμοί και το κλίμα αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες στα road shows των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Αναλυτικά

Οριακή η πτώση σε Εθνική Τράπεζα στα 2,29 ευρώ. Κέρδη 1,37% η Eurobank στα 0,812 ευρώ. Με πτώση 1,90% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,688 ευρώ. Πτώση 3,26% για την Alpha Bank στα 1,572 ευρώ. Κέρδη 1,72% για τον ΟΠΑΠ- μετά το θετικό α’ τρίμηνο. Βουτιά 8,15% για τη ΔΕΗ στα 1,991 ευρώ. Βουτιά 6,73% για Κέκροπα στα 1,912 ευρώ και 10,73% για την Ιντρακόμ στα 0,772 ευρώ – αν και το πρωί σημείωναν κέρδη.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.