Πτώση 0,82% για το Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 861,28 μονάδες

Συνεχίστηκε η συσσώρευση στην Αθήνα, οι απώλειες μειώθηκαν, ενώ το θετικό νέο είναι πως θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες το 7ετές ελληνικό ομόλογο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 861,28 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,82%. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 52,1 εκατ. ευρώ.

Εκτός όμως από την εντολή που έδωσε η Ελληνική Δημοκρατία στους ξένους αναδόχους, το άλλο θετικό νέο της εταιρείας είναι ότι τα short funds ξεκίνησαν να κλείνουν τις θέσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι φοβούνται απότομη κίνηση η οποία θα τους εγκλώβιζε και τους μετέτρεπε σε long αγοραστές στις τράπεζες. Ως εκ τούτου η πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ. Στα ομόλογα επίσης υπήρξαν πιέσεις, αλλά όταν βγήκε η είδηση της εξόδου στις αγορές τότε η απόδοση μειώθηκε στο 2,314%.

Από το πρωϊ η εικόνα ήταν η συνηθισμένη: ανοδικά το πρώτο μισάωρο και στην συνέχεια ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και τις υπόλοιπες μετοχές. Τελικά προς το τέλος της συνεδρίασης οι απώλειες περιορίστηκαν.

Αναλυτικά:

Βουτιά 3,85% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,65 ευρώ. Πτώση 0,31% για την Eurobank στα 0,808 ευρώ. Οριακή η πτώση στην Εθνική Τράπεζα στα 2,108 ευρώ. Με πτώση 0,31% η Alpha bank στα 1,60 ευρώ. Πτώση 2,40% για την ΔΕΗ στα 2,20 ευρώ. Κέρδη 1,98% για την Lamda στα 9,5 ευρώ. Κέρδη 1,19% για την Μπέλα στα 17,92 ευρώ. Βουτιά 4,40% για τον Τιτάνα στα 17,38 ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.