Πτώση για το Χρηματιστήριο 0,07%- Καμία ουσιαστική αντίδραση στο χθεσινό ξεπούλημα των τραπεζών

Short μέχρι να εμφανιστεί ο επόπτης για τις τράπεζες. Αυτό είναι το μήνυμα μετά την ισχνή αντίδραση της Αθήνα απέναντι στο χθεσινό ξεπούλημα των τραπεζών. Ήταν χαρακτηριστική δε η επιδεικτική απουσία της ελληνικής αγοράς από το πάρτι κερδών στην Ευρώπη.

Αντίθετα ενδοσυνεδριακά οι short είχαν πάρει τα ηνία οδηγώντας την αγορά προς τις 609 μονάδες με απώλειες άνω του 1,2%. Στο τέλος ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 617,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,07%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, η πτώση ήταν 2,88% ενώ οι απώλειες στις τράπεζες κυμάνθηκαν από -9.26% έως -18,45%.

Γιατί, όμως, σορτάρουν αδυσώπητα τα funds τις τράπεζες ; η μια εξήγηση είναι ότι, πιέζουν αφόρητα για να πραγματοποιηθούν πωλήσεις κόκκινων δανείων. Η δεύτερη και πιθανότερη είναι ότι έχουν αποφασίσει ένα και μοναδικό trade: σορτάρουν την αγορά μέχρι να αναγκάσουν τον επόπτη να βγει να υπερασπιστεί τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως υποστηρίζουν παρόλο που υπάρχει το σχέδιο του ΤΧΣ για τις τράπεζες, η παρουσίαση του σχεδίου της Τραπέζης Ελλάδος επιτείνει την σύγχυση. Συνεπώς, όπως προσθέτουν, “δεν μας λέτε την αλήθεια για τις τράπεζες, άρα χρειάζονται κεφάλαια’.

Αναλυτικά:

Με κέρδη 4,40% έκλεισε η μετοχή της Alpha bank στα 0,95 ευρώ. Πτώση 0,84% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,95 ευρώ. Βουτιά 1,29% για την Eurobank στα 0,49 ευρώ. Με πτώση 3,53% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,656 ευρώ ή 0,06 λεπτά προ reverse split !! που είναι χαμηλό 52 εβδομάδων.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή