Πτώση στο Χρηματιστήριο μετά το ρεκόρ – Κρατήθηκε κοντά στις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο πτώση
Ðôþóç ôéìþí óôï ÷ñçìáôéóôÞñéï Áèçíþí ëüãù ôïõ êïñïíïúïïý, ÄåõôÝñá 9 Ìáñôßïõ 2020. (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Με σημαντική υποχώρηση έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών, όπου επικράτησαν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το χθεσινό άλμα και το ρεκόρ οκταμήνου. Στα θετικά νέα είναι το γεγονός ότι η αγορά διατήρησε την επαφή της με το κρίσιμο όριο των 700 μονάδων – στα αρνητικά, το γεγονός ότι εντείνονται οι ανησυχίες για τις οικονομικές συνέπειες του δεύτερου lockdown.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,27% στις 699,20 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 694,58 μονάδων (-1,92%) και 703,60 μονάδων (-0,64%). Ο τζίρος ανήλθε στα 64,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 52,4 εκατ. τεμάχια.

Στο ταμπλό , η Aegean διόρθωσε με πτώση 6% σήμερα, με τη Motor Oil να ακολουθεί με το δικό της -3,39%. Άνω του 2% ήταν η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Σαράτνης, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 1% σε ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΟΛΠ, Jumbo, ΔΕΗ και Titan.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank, με την τελευταία μάλιστα να ανακάμπτει μετά το ενδοσυνεδριακό -6,9%. Χωρίς μεταβολή η ΕΘνική, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο και Λάμδα. Ο Ελλάκτωρ έκλεισε με κέρδη 1,58% και η Πειραιώς στο +2,99%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή