Πτωτικό ξεκίνημα δείχνουν τα παράγωγα στην Αμερική

Wall Street

Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έχουν ξεκινήσει χαμηλότερα την Τρίτη μετά από ζοφερά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ο συνδυασμός αδύναμων οικονομικών στοιχείων και η αναθεώρηση κερδών προς τα κάτω από εταιρείες όπως η Bayer (DE:BAYGN), η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa (MC:SGREN) και η Lufthansa (DE:LHAG), οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές τραπεζών και αεροπορικών εταιρειών. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης έπεσε σε χαμηλά έξι ετών.

Το συμβόλαιο του Nasdaq100 υποχωρεί 0,7%, ενώ το του Dow υποχωρεί περίπου 100 μονάδες ή 0,35% όπως και το συμβόλαιο του S&P500 κατα 16 μονάδες ή 0,5%.

Στα βασικά εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,1% στα 57,48 δολ. το βαρέλι συνεχίζοντας το τετραήμερο ράλι. Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,5%, φθάνοντας στα 1.427,65 δολ. ανα ουγγιά, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ειναι αμετάβλητος στα 97.812.

Με πληροφορίες απο το Reuters

Καμία δημοσίευση για προβολή