Πυρετώδεις συσκέψεις για την "επόμενη μέρα" στη ΝΔ - Ποιό θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας «βολοδέρνει» στο νέο πολιτικό τοπίο που έχει δημιουργήσει η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την μεγάλη ήττα στις Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, με συσκέψεις και προγραμματισμούς που αναφέρονται στην επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών.

Από αυτή την κινητικότητα, τρεις εμφανίζονται ως άμεσες προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη:

  • Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί το κόστος των προεκλογικών παροχών του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό του 2020
  • Η προετοιμασία της επιχειρηματολογίας προς τους δανειστές, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συναινέσεις για να εφαρμόσει η ΝΔ το δικό της κυβερνητικό πρόγραμμα
  • Η ανασύνταξη της κρατικής μηχανής, από τη λειτουργία της κυβέρνησης έως την αναδιάρθρωση των υπουργείων.

Στο σκέλος της κυβερνητικής λειτουργίας, ο πρόεδρος της ΝΔ επεξεργάζεται προσωπικά το «εμβληματικό» νομοσχέδιο – το πρώτο που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση στη Βουλή – το οποίο θα ρυθμίζει την αναδιοργάνωση της δομής της κυβέρνησης και των αλλαγών στη λειτουργία του πρωθυπουργικού Γραφείου.

Σε ό, τι αφορά την ανασύνταξη της κρατικής μηχανής, ο κ. Μητσοτάκης συζητά με συνεργάτες του τη λίστα των στελεχών που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νέας ταχύτητας που θέλει να δώσει στα υπουργεία και τις κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες.