“Αθώα” η Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ και την υπόθεση Ψυχάρη

Αθώα κρίθηκαν τα στελέχη της διοίκησης της Alpha bank που είχαν εμπλακεί στην δανειοδότηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, καθώς και ο Σταύρος Ψυχάρης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων, ενώ η χορήγηση τους, ύψους 44,7 εκατ. ευρώ, ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί από τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη. Έτσι, όπως ανέφερε η έδρα, η ζημία της τράπεζας καθίσταται αβέβαιη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εισαγγελέας της έδρας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, είχε καταθέσει απαλλακτική πρόταση προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όσον αφορά την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Ο Σταύρος Ψυχάρης οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου βάσει βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αφορά προσωπικό του δάνειο, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ, από την Alpha Bank, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ