“Αυτοδύναμη Ελλάδα” με σταθερή κυβέρνηση έβαλε στόχο ο Μητσοτάκης – Αποχή της ΝΔ από τη Βουλή

“Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυτοδύναμη, γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι, ακόμη και αν η ΝΔ κερδίσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε επίσης ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της Βουλής αυτήν την εβδομάδα για να μη νομιμοποίηση τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών και η διαφορά των 9 μονάδων είναι «ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί αλλά δεν με αιφνιδίασε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας  πως στόχος του είναι στο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές να πειστούν οι πολίτες που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές τη ΝΔ. Επανέλαβε μάλιστα με έμφαση πως πρόθεσή του είναι να ενώσει τους Έλληνες μπροστά στην κοινή προσπάθεια να αλλάξει χώρα σελίδα.

«Έρχομαι να ενώσω δεν θα ακολουθήσω την πόλωση» τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί την προεκλογική περίοδο αποσαφηνίζοντας όμως πριν ότι δεν θα συμμετάσχει στα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία με το άνοιγμα της Βουλής.

Ερωτηθείς για το αν η ψήφος είναι θετική για την ΝΔ ή απλά μια αντι- ΣΥΡΙΖΑ κίνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι συνέβησαν και τα δύο. «Η καταδίκη της κυβέρνησης δεν είναι όμως κάτι νομοτελειακό. Η καταδίκη ενός κόμματος δεν σημαίνει απόλυτα την άνοδο ενός άλλου. Εξερχόμαστε από την κρίση ενισχυμένο και ανανεωμένο. Επαναφέραμε τη συζήτηση στην ουσία της πολιτικής», πρόσθεσε. Σε κάθε περίπτωση «το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών επιβεβαιώνει τις επιλογές μας».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ είναι η πρώτη δύναμη στους νέους και τους δημόσιους υπαλλήλους, «αλλά όχι στους ανέργους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχω σεβασμό στον κ. Βενιζέλο και στην κ. Γεννηματά και δεν θέλω να σχολιάσω». Οσο για τα σενάρια συνεργασίας του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ ή ακόμα και ένταξή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά και για τις δύο περιπτώσεις.

Ακόμη τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης του κ. Κυρ. Βελόπουλου, καθώς ο κ. Βελόπουλος έχει χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Παράλληλα, επεσήμανε όμως ότι είναι «πολύ θετικό γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα συμπίεσε τις νεοναζιστικές απόψεις» στις ευρωεκλογες. «Είναι κατάκτηση για τη Δημοκρατία η Ελληνική Λύση και η Χρυσή Αυγή να συμπιεστούν περαιτέρω», δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Παραμένει στόχος μας η επανίδρυση του κράτους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και έδωσε έμφαση στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. .

Ερωτηθείς για τις «συνεργασίες» της επόμενης ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός» θα αποφασίσει για το αν θα εκλεγεί μια ισχυρή κυβέρνηση ή όχι, ενώ επεσήμανε ότι θα στοχεύει σε συγκλίσεις με τα κόμματα για κρίσιμα νομοσχέδια. «Και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξω ευρύτερες συγκλίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – όπως είναι σήμερα. «Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές», κατέληξε.

«Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ, «υπάρχει θέμα εξυγίανσης».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να σημειώσει: «Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού».

Για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι θα απέχουν από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες. «Εμείς δεν θα μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε να ανοίξει και ανοίγει για μια σειρά από διευθετήσεις».

«Δεν συναινώ σε κάτι παράνομο και αντισυνταγματικό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε».

Καμία δημοσίευση για προβολή