“Δεν έχει σχέδιο και μεταρρυθμιστική πρόταση” η κυβέρνηση, πιστεύει η Φώφη Γεννηματά – “Δείχνει αλαζονεία ο Τσίπρας”

 

Δριμεία κριτική προς τη κυβέρνηση έκανε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., τονίζοντας ότι κινείται “χωρίς συνολικό σχέδιο και πραγματική μεταρρυθμιστική πρόταση και ότι έχει αποδεχθεί τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το Υπερταμείο”.

«Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο στη χώρα. Αλλά πώς; Με ποιους όρους για τους εργαζόμενους; Με ποιες προϋποθέσεις για το δημόσιο συμφέρον; Με ποιες συνθήκες για το περιβάλλον;», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για κατ’ επίφαση αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

«Θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου, της ΔΕΗ, όπου αξιοποίησαν τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για να την απαξιώσουν κι άλλο, τη διέσυραν και έστειλαν το λογαριασμό στους καταναλωτές», επισήμανε κι έκανε αναφορά στη κατάρρευση της Thomas Cook και τα προβλήματα που δημιουργεί στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας πως απαιτούνται «άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρηματιών που πλήττονται και των εργαζομένων που μένουν άνεργοι και είναι πολλοί».

Για το προσφυγικό επέκρινε τη κυβέρνηση πως «συσκέπτεται χωρίς να σκέπτεται και να αποφασίζει». «Συνεχίζει και εδώ την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός επισκέφτηκε τη Μόρια και έφυγε πολύ ικανοποιημένος. 29.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά είναι ευρωπαϊκό, είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα που απαιτεί λύση τώρα και αλλαγή πολιτικής», ανέφερε.

Για την ψήφο των αποδήμων τόνισε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη απέναντι στα παιχνίδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι «ένα μεγάλο “Ναι”. Επιστολική ψήφος, συνυπολογισμός της ψήφου τους στο εθνικό αποτέλεσμα και βέβαια εκλογή εκπροσώπων τους στην ελληνική Βουλή» και επανέλαβε πως «παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα δεν θα επιτρέψουμε».

Το ΚΙΝ.ΑΛ. θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής

Για την υπόθεση Νοvartis απέδωσε τις εξελίξεις στη προσπάθεια των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να συμψηφίσουν τις ευθύνες τους, ενώ υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εκεί θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

  • «Για να συνεννοούμαστε: όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα κρίσιμα θέματα», τόνισε η κ. Γεννηματά .

Επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ θα επαναφέρει τη πρόταση του για Εξεταστική Επιτροπή για τη πορεία της χώρας από τη είσοδο στο ευρώ έως σήμερα γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κλείσουν οι πληγές».

«Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες»

Αναφερόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες και συνεχίζει να δείχνει αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική- συνεχίζει τις διχαστικές λογικές», και πρόσθεσε ότι είναι συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση αφού δεν έχει πρόταση για τη χώρα.

  • «Είτε super market είτε μπακάλικο κάνουν το κόμμα τους όπως τσακώνονται, ληγμένα πουλούν. Και ο κόσμος δεν θα πάρει. Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την Αριστερά, να “δηλητηριάσουν” και την Κεντροαριστερά», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ., ο κεντρικός άξονας της πολιτικής που θα ακολουθήσει είναι η «αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του» , είπε η Κυρία Γεννηματά. «Οποιαδήποτε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει ξεκάθαρες, προοδευτικές, προγραμματικές συμφωνίες, όπως έχουμε αποφασίσει», τόνισε.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις : [home]

 

Καμία δημοσίευση για προβολή