"Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις Ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου

Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή που λαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα είναι μια ευρεία νίκη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες, πρόσθεσε.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι στις κάλπες της 26ης Μαΐου οι πολίτες θα επιβραβεύσουν τη Ν.Δ. και θα στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι βέβαιος πως εφόσον επιθυμούν να αλλάξει η σημερινή κατάσταση τότε το αποτέλεσμα θα είναι η νίκη του κόμματός του.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης είπε:

13η σύνταξη. Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Ασφάλεια. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  Και πρόσθεσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου.  Αυτοί που τα σπανέ, είπε, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν.

Αφορολόγητο. «Υποκριτή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό για τη 13η σύνταξη, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα προεκλογικά μέτρα. Μιλώντας για τις παροχές του Αλ. Τσίπρα τις χαρακτήρισε προεκλογικές ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ουσιαστικά με αυτές επιστρέφει ελάχιστα από αυτά που έχει πάρει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ, είπε και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

Κότερο και διακοπές. Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν, είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι «εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

Περισσότερα σε λέξεις

Η καταστροφή στο Μάτι. Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα νέο μέτρο για τις πυρκαγιές μετά το Μάτι. «Δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αδιανόητο», είπε. «Από τύχη ή από υπερβάλλοντα ζήλο των πυροσβεστών θα αποφύγουμε τυχόν προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Δήλωσε πως η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πως γνωρίζει ποιον θα τοποθετήσει ως υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία. Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για το γεγονός ότι υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής προστασίας που παραιτήθηκε μετά το Μάτι.

Πολάκης και πρόταση δυσπιστίας. «Είχα ηθική υποχρέωση απέναντι σε έναν αγωνιστή της ζωής να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του κυρίου Πολάκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως δεν είχε καμία αμφιβολία πως ο κύριος Τσίπρας «θα την μετέτρεπε σε ψήφο εμπιστοσύνης και ότι θα την κέρδιζε, αφού έχει τις ψήφους των περιφερόμενων υπουργών». «Τι θα ψήφιζε ο κύριος Θεοχαρόπουλος;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ «θέλαμε να δείξουμε ότι ο πολακισμός είναι ιδιότυπος φασισμός και σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε το ύφος και το ήθος της εξουσίας του κυρίου Τσίπρα» και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «έβγαλε από μέσα του τον Πολάκη που επιμελώς έκρυβε. Μιλούσε σαν να βρίσκεται στο καφενείο της γειτονιάς του, αποσταθεροποιημένος και ταραγμένος. Καλώς καταθέσαμε την πρόταση μομφής, ήταν χρήσιμη για την κοινωνία»

Υπενθύμισε πως, όπως είπε και στη Βουλή, «δεν θα εκλαμβάνουν την ευγένειά μου ως αδυναμία. Προσκάλεσα τον κ. Τσίπρα σε πολιτισμένο διάλογο, αλλά επί τρία χρόνια βλέπουμε χυδαίες επιθέσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Καλωσορίζω μια αλλαγή αν υπάρξει, και εύχομαι η αντιπαράθεση τις τελευταίες εβδομάδες να είναι προγραμματική».

Συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή. «Ο κ. Τσίπρας είναι υπόλογος για την κακή Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και δεν προστάτευσε ούτε καν τα μακεδονικά προϊόντα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τις επιθέσεις στην οικογένειά του. Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την πολιτική κόντρα στη Βουλή με τον πρωθυπουργό και ανέφερε πως ευελπιστεί «να πήρε το μήνυμα του», σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη του πρωθυπουργού για τον πατέρα του. Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του. Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ήταν απόλυτα σαφής: «Καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».

Στήριξη Βέμπερ. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως η ΝΔ ως κόμμα του ΕΛΚ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ.  «Ο κ.Τσίπρας είναι απέναντι στον κ.Βέμπερ, δικαίωμά του. Με ποιόν όμως είναι; Είναι αδιανόητο να μην λέει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Κομισιόν. Όχι στον κ.Βέμπερ λέει και ο κ. Όρμπαν. Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά ανάδελφος στην Ευρώπη. Εμείς ανήκουμε στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά», ανέφερε και απέκρουσε την κριτική του πρωθυπουργού για την επιλογή της ΝΔ.

Συλλογικές διαπραγματεύσεις. «Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως εάν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Μίλησε, ακόμα, για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους.