“Κανείς δεν είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από κανέναν” λένε στο ΚΙΝ.ΑΛ. – Οι θέσεις για τη ΔΕΘ

 

Κανείς δεν είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από κανέναν δήλωσε ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στις εσωτερικές διεργασίες στο Κίνημα. Όπως τόνισε, «το Σεπτέμβριο έχουμε διαδικασίες συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και αυτό πάρα πολύ απλά σημαίνει ότι όποιος θελήσει, θα έχει τη δυνατότητα να θέσει οποιοδήποτε θέμα είτε ηγεσίας είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής.

Η παράταξη μας έχει πληγεί πολύ από τα φαινόμενα εσωστρέφειας, τα οποία μάλιστα δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία, που αναζητά λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τα θέματα συζητούνται στις εσωκομματικές διαδικασίες και ευθέως, και όχι δια της πλαγίας, αλλοιώνοντας την πολιτική εξωστρεφή μας δράση και παρουσία. Οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης.

Κανείς δεν είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από κανέναν. Το 2017 έγινε μια διαδικασία βάσης, όχι ένωσης κομμάτων. 212.000 πολίτες ίδρυσαν το Κίνημα Αλλαγής με την προοπτική να προχωρήσουμε μπροστά, με βασικό κορμό και πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του, τις αρχές και τις αξίες του. Σε αυτό το αίτημα πρέπει να ανταποκριθούμε σήμερα, και το αίτημα αυτό είναι βαθιά πολιτικό».

Οι 4 άξονες της παρουσίας του ΚΙΝ.ΑΛ στη ΔΕΘ

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Κινήματος στη ΔΕΘ την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα (8-9 Σεπτεμβρίου) αναφέροντας πως περιλαμβάνει τέσσερις κεντρικούς άξονες:

1. Πρωτογενή πλεονάσματα, όχι ως θεωρία, αλλά γιατί είναι μείζον να υπάρξει υγιής δημοσιονομικός χώρος για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις δύο δικές μας βασικές κατευθύνσεις: Να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική και να τη συνδυάσουμε με μια σοβαρή κοινωνική πολιτική.

2. Υπερταμείο και το πώς αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση της ΝΔ τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί δεν είδαμε καμία σοβαρή αλλαγή στο μοντέλο που είχε φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εκποιεί τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια.

3. Ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

4. Τα εργασιακά δικαιώματα και η σοβαρή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή