“Κανείς να μη διανοηθεί να πλησιάσει στα δικά μας νερά” προειδοποιεί ο Κατρούγκαλος τους Τούρκους για το Γιαβούζ

Η Ελλάδα διαθέτει Πολεμικό Ναυτικό και έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν η Τουρκία στείλει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ανοιχτά του Καστελόριζου, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας τα νερά. Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στο ραδιόφωνο του Πρώτο Θέματος.

Τόνισε πως αυτή είναι η πάγια θέση της Αθήνας όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της στην θάλασσα, και δεν πρόκειται για αλλαγή στάσης ως αντίδραση στις ενέργειες της Άγκυρας.

Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ»
απέπλευσε σήμερα. Επισήμως ο προορισμός είναι η ανατολική Μεσόγειος, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Το σκάφος αναμένεται να αρχίσει γεωτρήσεις ανατολικά της Κύπρου, σε υποθαλάσσιθα τεμάχια που έχει «παραχωρήσει» για έρευνες το ψευδοκράτος.

Γεωτρήσεις ανοιχτά της Πάφου εκτελεί εν τω μεταξύ το πρώτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Πορθητής».

Διαβάστε επίσης: Με τυμπανοκρουσίες και εν αναμονή κυρώσεων από τους Ευρωπαίους, θα αποπλεύσει σήμερα το γεωτρύπανο Γιαβούζ (video)

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ