“Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών” δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το “στημένο” σκάνδαλο Novartis

Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών προκειμένου να στηθεί το δήθεν πολιτικό σκάνδαλο της υπόθεσης Novartis, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την κατάθεσή του στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η «υπόθεση Novartis», κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως το ζήτημα δεν τον αφορά προσωπικά και πως δεν επιδιώκει τη «ρεβάνς», «Υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια».

Επίσης αναφέρθηκε στις ευθύνες των πολιτικών λέγοντας: «ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει τεθεί ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, από την άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε συμπληρωματικά στοιχεία «γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου».

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας, αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών  και όχι μόνον πολιτικών ευθυνών, πολιτικών προσώπων για την σκευωρία. Από κει και πέρα υπάρχει το ζήτημα των λεγομένων “μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος”, ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη.  Και βέβαια το ζήτημα των εισαγγελικών  λειτουργών το οποίο διερευνάται και ούτως ή άλλως πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως» τόνισε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή