"Κορυφαία αγορά", από πλευράς κερδών χαρακτηρίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών η Deutsche Bank

Ως η κορυφαία αγορά, από πλευράς κερδών, σε παγκόσμιο επίπεδο στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 αποδείχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως αναφέρει η Deutsche Bank σε report της. Την πρώτη τριάδα για το 8μηνο συμπληρώνουν Micex (+22%) και Nasdaq (+20,9%)
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εμφανίσει κέρδη που φθάνουν στο 44,1%, παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος 2019 αποδείχθηκε ένας αρκετά δύσκολος μήνας.
Δεύτερος καλύτερος δείκτης είναι αυτός του χρηματιστηρίου της Ρωσίας, Micex, με κέρδη της τάξης του 22%, ενώ στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο αμερικανικός τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με την άνοδό του να φθάνει στο 20,9% και στην τέταρτη ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο της τάξης του 20,7%.
Καλή ήταν η πορεία που ακολούθησαν στο ίδιο διάστημα τόσο ο S&P 500 όσο και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, καθώς είχαν κέρδη 18,3% και 16% αντίστοιχα.
Για τα εμπορεύματα, ο χαλκός αποτέλεσε την αρνητική έκπληξη μιας και σημείωσε απώλειες, ενώ κέρδη 18,5% εμφάνισε ο χρυσός και 21,3% το αμερικανικό ελαφρύ αργό πετρέλαιο (WTI).
Αντίθετα ο Αύγουστος 2019 ήταν ένας μήνας ιδιαίτερα θετικός για τα ομόλογα, με τα 10ετή βρετανικά (Gilts) να έχουν κέρδη 3,8%, τα 10ετή αμερικανικά 3,6%, τα 10ετή ιταλικά 3,5%, τα 10ετή γερμανικά 2,3% και τα ισπανικά 10ετή 1,6%. Στους κερδισμένους του Αυγούστου και εμπορεύματα όπως ο άργυρος και ο χρυσός, με άνοδο 13% και 7,5% αντίστοιχα.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.