“Ναι” στην MARCS MEDIFARMS ΙΚΕ για καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης

Τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσαν την έγκριση τους στην MARCS MEDIFARMS ΙΚΕ  για την δημιουργία μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η έγκριση αφορά στην καλλιέργεια και επεξεργασία προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Το ύψος της επένδυσης φτάνει  τα 10 εκατομμύρια ευρώ και για την υλοποίηση του έργου θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία και τεχνογνωσία μέσω κοινοπραξίας εταιρειών από το Ισραήλ και την Αμερική.

Η εταιρεία από την πρώτη κιόλας στιγμή είχε δείξει το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη µονάδας φαρµακευτικής κάνναβης ενώ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει στο δυναμικό της γεωπόνους και συμβούλους φαρμακευτικής κάνναβης ελληνικής καταγωγής με πιστοποίηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ την Αθήνα και την Κόρινθο επισκέπτονται συνεχώς τον τελευταίο χρόνο Αμερικανοί και Ισραηλινοί ειδικοί για τον τελικό σχεδιασμό της εγκατάστασης η οποία θα λειτουργεί βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Τα προϊόντα που θα παραχθούν θα έχουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες σε μια σειρά ασθενειών όπως Αλτσχάιμερ, επιληψία, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Huntigton, ψύχωση, άγχος, κατάθλιψη, καρκίνος, ναυτία, ρευματική αρθρίτιδα, φλεγμονή του εντέρου, γλαύκωμα, μετατραυματικό στρές, χρόνιους πόνους, νόσος του Crohn, καρδιακές επιπλοκές, διαβήτη και άλλες.

Στα πλαίσια της αδειοδότησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Κόζης ανέφερε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας υπήρξαν πολύτιμοι αρωγοί σε όλα τα στάδια της αδειοδότησης.

Για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την διεκπεραίωση του φακέλου για την άδεια εγκατάστασης η εταιρεία συνεργάστηκε με την εταιρεία ENCODIA Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ.

Τέλος η ο κ. Κόζης ανέφερε ότι τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης θα δούμε στα φαρμακεία μας όχι νωρίτερα από το 2021.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή