"Ναι σε όλα" θα αναγκαστείτε να λέτε από εδώ και στο εξής προειδοποίησε ο Τσίπρας τη Νέα Δημοκρατία

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Βουλή για τα αναδρομικά που δίδονται σε στρατιωτικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς, χαρακτήρισε συμβολική τη σημερινή συνεδρίαση.

Ως «πολιτική βούληση» και ηθική υποχρέωση» της κυβέρνησης και όχι δικαστική επιταγή  χαρακτήρισε την επιστροφή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων ο Αλέξης Τσίπας «προειδοποιώντας» την αντιπολίτευση πως θα ακολουθήσει μια σειρά θετικών μέτρων στα οποία θα αναγκαστεί να πει «ναι σε όλα».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι μεταξύ των αντίμετρων περιλαμβάνεται η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για του αγρότες, αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ (όχι βέβαια η κατάργηση όπως έλεγε προεκλογικά).

Παράλληλα, απευθυνόμενος και προς το εξωτερικό εξήγησε πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν αποτελούν «σπατάλες» καθώς κάθε μέτρο είναι «ζυγισμένο»  προκειμένου να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση για την κυβέρνηση να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα τρία χρόνια που κατέχει την εξουσία, υποχρεώθηκε να στήσει τη χώρα από την αρχή, να σταματήσει την ρεμούλα, την φοροασυλία και να νοικοκυρέψει τα οικονομικά.

Τέλος ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε στον κ.Βορίδη λέγοντας ότι επιδίδεται σε παραδοξολογίες και του πρότεινε να κάνει εκπομπή στην τηλεόραση – όπως ο Γεωργιάδης – και να μιλάει με τους άλλους γραφικούς για τα Νεφελίμ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ