“Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τη χώρα ως ένα μεγάλο αρματολίκι, το οποίο θέλει να ελέγξει”, λέει ο Ευ. Βενιζέλος

 

“Τα τελευταία τρία χρόνια κυριαρχεί η λογική του εθνικολαϊκισμού, όπως την εκφράζει η κυβέρνηση με την τεχνητή της πλειοψηφία που απαρτίζεται όχι μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από βουλευτές που ανήκουν ιδεολογικά και αξιακά στο χώρο της ακροδεξιάς, αλλά και από βουλευτές που ανήκουν στον χώρο του πιο προκλητικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού”, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή. Όπως είπε:

-“Αυτή η διχαστική λογική, είπε, αποκτά από ένα σημείο και μετά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά. Παίζει με τη βία που αναβλύζει από τους πόρους της κοινωνίας, ως εκτόνωση, ως επίδειξη θα έλεγα, όχι ελευθερίας, αλλά μίας αχαλίνωτης ελευθεριότητας που εκφράζει η κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή εκφράζεται με αυτό που λέγεται, στην κοινή γλώσσα, μαγκιά, απρέπεια, που θέλει να κρύψει τον πολιτικό φόβο και κατά βάθος το συντηρητισμό της ριζοσπαστικής Αριστεράς που αντισταθμίζεται με εκδηλώσεις δήθεν ανυπακοής μέσα σε ένα εικονικό αντάρτικο”.

-“Ο ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί σε όλα με τους ξένους συνομιλητές, που είναι, όπως έχω πει πολλές φορές, το delivery boy σε όλα τα θέματα, ο αγαπημένος όλων των ξένων παραγόντων και των υψηλότερων στρωμάτων της ελληνικής οικονομικής ισχύος και ολιγαρχίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αντιλαμβάνεται τη χώρα ως ένα μεγάλο αρματολίκι, το οποίο θέλει να ελέγξει”.

-“Η προκλητική θεωρία του περί δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς είναι μία βαθιά, ολοκληρωτική θεωρία, γιατί όταν λένε «ηθικό πλεονέκτημα» εννοούν ιστορικό πλεονέκτημα, εννοούν ένα δήθεν πλεονέκτημα που απορρέει από την αποκλειστική γνώση των νόμων της ιστορίας. Αυτή η ολιστική αντίληψη που τους θρέφει και που είναι ο πυρήνας της σκέψης τους, οδηγεί σε μία ολοκληρωτική αντίληψη”.

-“Αυτό είναι, δυστυχώς, το κατάλοιπο που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό που λέγεται “πρώτη φορά Αριστερά”. Πρόκειται για μία κυβέρνηση σε αποδρομή, που κρύβεται πίσω από τη θεωρία ότι υποστηρίζει τους πολλούς, ενώ βρίσκεται στην υπηρεσία των πολύ λίγων. Είναι η κυβέρνηση των εξυπηρετήσεων των νομοθετικών και βέβαια μίας κοινωνικής αναδιανομής, της αναδιανομής του υπερπλεονάσματος μέσω αντιμέτρων και παροχών που έχουν όμως ένα πολύ ακριβό τίμημα, το τίμημα της οικονομικής, της αναπτυξιακής καθήλωσης της χώρας”.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή