“Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε βουλευτές μου με ανταλλάγματα” κλαίει και ωρύεται τώρα ο Καμμένος

Με φόντο τη διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και βλέποντας ότι τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις καταποντίζονται μέρα με τη μέρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε – κατά την προσφιλή του τακτική των τελευταίων ημερών όπου κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης –  νέες «βολές» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά καταγγέλλοντας γεγονότα που έγιναν ενώ ήταν και ο ίδιος μέλος της κυβέρνησης .

Ο κ. Καμμένος τέσσερα χρόνια μετά τη συγκυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, θυμήθηκε να πει πως δεν συμμερίστηκε την εμπιστοσύνη του Τσίπρα στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε και πάλι για προσπάθεια αποδόμησής του αλλά και των ίδιων των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε το σχέδιο.

Με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, μίλησε πάλι για απειλές που δέχεται τονίζοντας πως «στην περίπτωση που εγώ ή η οικογένειά μου μείνουμε αφύλακτοι θα υποχρεωθώ να λάβω μέτρα. Μέτρα που δεν θα ήθελα να ανακοινώσω στην παρούσα φάση. Πάντως δεν θα αφήσω την οικογένειά μου να κινδυνέψει με τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις». Μιλώντας για την επικείμενη απόσυρση αστυνομικών από τη φύλαξή του, σημείωσε πως γίνεται σε μία χρονική στιγμή που «εξαιτίας της κυβέρνησης απειλούμαι πολλαπλώς». Κατέχω μυστικά ως πρώην υπουργός Άμυνας, είπε με νόημα.

Για το Νίκο Κοτζιά απηύθυνε τη βαρύτατη κατηγορία ότι «άνοιξε στον Σόρος την πόρτα του υπουργείου Εξωτερικών» ενώ δήλωσε ότι έχει στοιχεία και θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη εφόσον κληθεί.

Όσο αφορά στον πρωθυπουργό, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά… προδομένος τονίζοντας τα εξής: «Λυπάμαι που το λέω αλλά, από ότι απεδείχθη, όχι μόνο το γνώριζε (σ.σ το σχέδιο κατάργησης της ΚΟ των ΑΝΕΛ) , αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν – έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων σε κυβερνητικές θέσεις. Μπήκε δηλαδή σε ξένο σπίτι με σκοπό να πάρει τα παιδιά. Και μάλιστα ένας άνθρωπος που είχε το ελευθέρας να μπαίνει στο σπίτι…» .

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μίλησε ειρωνικά για τον Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε ότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος τον μύησε στα πουράκια, προσθέτοντας ότι τώρα προχώρησε στα Cohiba.

Για τους Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη, άτομα που ο ίδιος είχε προτείνει να πάρουν υπουργικές καρέκλες, ανέφερε πως είχαν ορκιστεί ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ για τον Τέρενς Κουίκ μίλησε απαξιωτικά σημειώνοντας πως «γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και γονάτιζε στα μνημεία. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι μόνο, μέθυσε…».

Για τον Νίκο Βούτση, τόνισε πως έχει αποδείξει ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος της Βουλής που έχει περάσει ποτέ. «Παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής για τον χρόνο ομιλίας, αλλά και για τη σειρά των ομιλιών. Βλέπουμε ομιλίες σε χρόνους που κανείς μπορούσε να παρακολουθήσει μόνο στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο. Βλέπουμε αυθαίρετο αποκλεισμό μικρότερων κομμάτων και βουλευτών.» είπε ο κ. Καμμένος αν και ο ίδιος δεν είχε τολμήσει να καταγγείλει τις πρακτικές Βούτση όσο ήταν στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Πάντως από τους παλιούς του συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν παρέλειψε να… αποθεώσει τον Παύλο Πολάκη. «Είναι πολύ ορίτζιναλ. Όχι έχει να πει το λέει ευθέως. Αυτοί οι άνθρωποι μου αρέσουν».

 

Καμία δημοσίευση για προβολή