“Προκατ” ήπιο κλίμα στο ΚΙΝ.ΑΛ. με τηλεφωνικό μορατόριουμ Γεννηματά – διαφωνούντων

 

Με “προκατ” ήπιο κλίμα εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής. Με συνεχή τηλεφωνήματα προς όλα τα στελέχη – βουλευτές του κόμματος που ανήκουν στο “κλίμα Βενιζέλου” και προδήλως διαφωνούν με τους χειρισμούς της στο θέμα Βενιζέλου, η Κυρία Γεννηματά έκανε έκκληση να  πέσουν οι τόνοι εν όψει εκλογών.

Οι βουλευτές Κύριοι Λοβέρδος, Μανιάτης, Γρηγοράκος και Κωνσταντινόπουλος ήταν ξεκάθαροι απέναντί της, διατυπώνοντας τις αντιρρήσεις και την έντονη διαφωνία τους με την πρωτοβουλία της να οδηγήσει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε κρίση. Με δυό λόγια η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. “τα άκουσε” για τα καλά.

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος τόνισε ότι “τα γεγονότα του Σαββάτου, επειδή δεν μπόρεσαν να εξηγηθούν στη συγκεκριμένη πολιτική στιγμή, προκάλεσαν ανησυχία στο εκλογικό μας σώμα. Δημιούργησαν νέα δεδομένα και φυγόκεντρες τάσεις”.

“Ένας κόσμος δηλώνει δυσαρεστημένος ακόμη και οργισμένος από τις εσωτερικές μας εξελίξεις”, είπε ο κ. Γρηγοράκος. “Μάλιστα, αρκετοί φτάνουν στο σημείο να λένε ευθέως ότι θα ψηφίσουν Μητσοτάκη”.

Ανάλογες ήταν και οι παρεμβάσεις πολλών βουλευτών, με τον κ. Μανιάτη να τονίζει πως “στις κρίσιμες αυτές ώρες, κανείς δεν περισεύει στο ΚΙΝ.ΑΛ. πολύ περισσότερο ο Βαγγέλης Βενιζέλος”

Ωστόσο όλοι συμφώνησαν πως τώρα προέχει να “κουκουλωθεί” η κρίση και να δοθεί η μάχη των εκλογών (και της επανεκλογής τους). Εκεί άλλωστε θα κριθούν και όλες οι αποφάσεις και επιλογές. Έτσι, η συνεδρίαση έγινε “σε χαμηλούς τόνους” και με μια κριτική η οποία δεν έχει περάσει τα όρια της ευπρέπειας απέναντι στην πρόεδρο. Ολοι συμφωνούν ότι το βασικό διακύβευμα είναι οι εκλογές και η πορεία του ΚΙΝΑΛ προς αυτές. Εκεί όπου θα κριθούν και όλες οι αποφάσεις και επιλογές.

Στο τέλος της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, το Γραφείου Τύπου εξέδωσε την εξής λιτή ανακοίνωση:

“Μετά από την πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά”.

Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, η Κυρία Γεννηματά κατανοεί ότι υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία στη βάση της παράταξης, θεωρούν όμως ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου εκ των πραγμάτων θα τεθούν άλλα ζητήματα στην ατζέντα κι ότι ο θυμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα υποχωρήσει. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κεντρική Επιτροπή ενδεχομένως να μη γίνει την Κυριακή για διαδικαστικούς λόγους ώστε να είναι έτοιμα και τα ψηφοδέλτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η Φώφη Γεννηματά πληγώνει μια ήδη ταλαιπωρημένη παράταξη

 

Καμία δημοσίευση για προβολή