"Στα χέρια" των Ελλήνων η ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

Την προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας για επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης της Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Για σημαντικά επενδυτικά κίνητρα, με ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, ρευστότητα μέσω μόχλευσης ευρωπαϊκών πόρων και πόρων του ΕΣΠΑ, την καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ σε 11% και 22%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας κι ένα μεγάλο πλέγμα βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω μιλήσει για τα φορολογικά μέτρα που θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε το Σεπτέμβριο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων σε δύο χρόνια από το 28% στο 20%.
Μείωση του φόρου στα μερίσματα άμεσα στο 5%
Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22%. Με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μίας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020. Και θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό αυτού του έτους», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κράτησε στην πρώτη γραμμή τα ισχυρά επενδυτικά κίνητρα (όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού κερδών με ζημιές), το νέο χωροταξικό πλαίσιο (με χρήσεις γης σε τέσσερα επίπεδα), τη δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών, τη ρευστότητα, τη γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά.

Περισσότερα σε λέξεις

«Αθέμιτες πρακτικές» δεν χωρούν, τόνισε, προσθέτοντας πως η στήριξη προς το επιχειρείν θα υπάρξει αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας αλήθειας που έχει παρουσιάσει και που στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα της σχέσης κράτους επιχειρηματικού κόσμου.

«Όσο σαφής είμαι στα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, άλλο τόσο είμαι σε σχέση με αυτά που περιμένω από τους επιχειρηματίες. Πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύσετε το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζόμενους. Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία δε χωρούν. Καθυστερήσεις πληρωμών δε συγχωρούνται. Μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας δεν επιτρέπεται. Οραματίζομαι μία Ελλάδα με ένα ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον. Χωρίς προνομιακές σχέσεις κάποιων με την κυβέρνηση. Και με μία κοινωνία κανόνων, που όλοι θα προοδεύουν, χωρίς κανείς να μένει πίσω», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έστειλε σαφές μήνυμα στους εργοδότες πως εκείνος θα τους στηρίξει, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους θα πρέπει να έχουν ικανοποιημένους τους εργαζόμενους.

«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Παρακολουθείτε και εσείς την κυβέρνηση να παραπλανά και πάλι τους πολίτες, διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και προσπαθεί να κατασκευάσει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο. Όλοι ξέρουν ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει πολλά γιατί ξέρει ότι δε θα τα κάνει», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ