“Ρουκέτες” Ερντογάν από τα κατεχόμενα: “Μόνον λύση δύο κρατών στην Κύπρο…. Ξέρουμε ποιος είναι ο πραγματικός εισβολέας στο νησί” (video)

Ερντογάν κατεχόμενα

Με αιχμή την “λύση των δύο κρατών” για την Κύπρο και με μια σειρά φαραωνικών εξαγγελιών από το βήμα της ψευδοβουλής άρχισε σήμερα το σόου της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα – ένα σόου που κορυφώνεται αύριο, επέτειο της εισβολής του Αττίλα.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην “βουλή” του ψευδοκράτους, ο Ταγίπ Ερντογάν τάχθηκε για μια ακόμη φορά  υπέρ της λύσης του Κυπριακού στη βάση δύο ξεχωριστών κυρίαρχων κρατών.

“Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη”

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τουρκοκυπριακή «Βουλή».

Ο τούρκος πρόεδρος, επίσης, ανακοίνωσε την έναρξη του έργου οικοδόμησης ενός νέου «προεδρικού μεγάρου» στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο, δίπλα στο οποίο θα δημιουργηθεί ένας «κήπος του λαού», ενώ το σημερινό «προεδρικό μέγαρο» θα μετατραπεί σε μουσείο», ενώ, όπως είπε, θα χτιστεί και νέο κτίριο όπου θα στεγάζεται η «Βουλή».

Εξήγγειλε την ανέγερση νέας “Βουλής” και νέου “Προεδρικού Μεγάρου”

«Η προεδρία της ΤΔΒΚ δεν διαθέτει κατάλληλο κτίριο ή κοινοβούλιο. Δεν είναι υπεύθυνη η ΤΔΒΚ για αυτό. Το κτίριο του προεδρικού μεγάρου είναι ένα βρετανικό παράπηγμα. Σύντομα ξεκινάμε τα κτήρια για προεδρικό και κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε επίσης να φτιάξουμε έναν Εθνικό Κήπο. Αυτή είναι η απόδειξη της ύπαρξης ενός κράτους. Με την υλοποίηση αυτού του έργου, κάποιος θα μπορέσει να τι είδους κράτος είναι η Βόρεια Κύπρος. Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να μετατρέψουμε αυτό το ιστορικό κτίριο, όπου ανακηρύχθηκε η ΤΔΒΚ, σε μουσείο και να το αφήσουμε σε νέες γενιές».

Χαρακτήρισε το Κυπριακό «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας», ενώ έκανε λόγο «για μάρτυρες της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία «κατέβαλε μεγάλο αντίτιμο για τις ενέργειές της στο Κυπριακό».

«Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους.Φτάσαμε στο σήμερα πληρώνοντας τίμημα», επισήμανε.

“Δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια”

«Παρά τις προδοσίες, εμείς δε θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τηρεί τον λόγο του. Δεν είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε πια και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια», σχολίασε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στις ΗΠΑ, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι».

“Ξέρουμε ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί”

Κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους λέγοντας πως «ξέρουμε πολύ καλά, ποιος είναι εισβολέας στο νησί. Η ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τουρκοκύπριους. Δεν υπήρχε τίποτα που δε συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, δεν θα υποχωρήσουμε. Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με μια προσέγγιση που βασίζεται στις πραγματικότητες του νησιού».

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή