Ρουά ματ στο Μαξίμου για τη Δικαιοσύνη – Αρνητικός ο Πρόεδρος. Όχι στη συνδιαλλαγή από τη ΝΔ

 

Σε απομόνωση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς η πρόθεσή της να προχωρήσει σε αλλαγές στη δικαιοσύνη λίγο πριν αποχωρήσει από την εξουσία και μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές φαίνεται να συνάντησε τη διακριτική εκ των προτέρων αντίρρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η εκ των υστέρων απόπειρα συνδιαλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις καλά πληροφορημένων πηγών, «ο πρωθυπουργός πρέπει να δέχτηκε την παραίνεση του Προκόπη Παυλόπουλου να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση, λίγο πριν τις εθνικές κάλπες». Αυτό θα ήταν μια ενέργεια που αποτελεί «θεσμική αντικανονικότητα», «ηθικά και πολιτικά μη αποδεκτή» – ενέργεια που θα έφερνε τον συνταγματολόγο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη «δυσάρεστη θέση» να την απορρίψει, μη υπογράφοντας το σχετικό διάταγμα. Φυσικά η Προεδρία “διέψευσε” αργά το βράδυ, ως όφειλε,  ότι “υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου”.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση – κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία – επιχείρησε να συνδιαλλαγεί με τη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την δια του υπουργού Δικαιοσύνης να συνεννοηθούν για τις αλλαγές, ενέργεια που αμέσως απορρίφθηκε ως αντισυνταγματική και απαράδεκτη από τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του το ΚΙΝ.ΑΛ., δια του εκπροσώπου του, είχε βιαστεί να μιλήσει για ενδεχόμενες «υπόγειες διαδρομές», μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, κάτι που όπως αποδείχτηκε ήταν μια λάθος εκτίμηση.

Η όλη εξέλιξη οδηγεί την κυβέρνηση σε όχι μόνο σε πολιτική απομόνωση αλλά και στη δύσκολη θέση να δημιουργήσει κρίση στη σχέση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο πριν αποχωρήσει από την εξουσία, αν επιμείνει  να αλλάξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Γιατί όσοι γνωρίζουν τον κ. Παυλόπουλο θεωρούν ότι δεν θα προχωρούσε ποτέ σε μία ενέργεια κύρωσης κυβερνητικών αποφάσεων, που είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματικές, όπως τις έχουν ήδη χαρακτηρίσει επιφανείς Έλληνες συνταγματολόγοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Ασπίδα προστασίας» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ,τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη

Καμία δημοσίευση για προβολή