Σάλος έχει ξεσπάσει με τη λύση που βρήκε το facebook για να λύσει το πρόβλημα των ψεύτικων προφίλ

Το facebook ετοιμάζει μια ακόμα εφαρμογή προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει εδώ και πολλά χρόνια, τα ψεύτικα προφίλ.

Η αλλεπάλληλη χρήση εκατομμυρίων ψεύτικων προφίλ έχει επιφέρει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια, με τους ιδρυτές του Facebook να προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να βρουν τη λύση που θα περιορίσει το μέγεθος του προβλήματος.

Το Facebook δημιούργησε λοιπόν μια εφαρμογή που θα μπορεί να αναγνωρίζει τον πραγματικό χρήστη του κάθε προφίλ, με την χρήση του “video selfie“, το οποίο θα επιβεβαιώνει εάν ο κάτοχος ενός λογαριασμού είναι όντως πραγματικό πρόσωπο.

Συγκεκριμένα ο χρήστης του facebook θα ανοίγει την κάμερά του για να πραγματοποιήσει μια video selfie. Θα φέρνει την κάμερα στο ύψος του ματιού και θα ακολουθεί τις οδηγίες: «Αυτό θα μας βοηθήσει να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά του χρήστη και να δούμε ότι είναι όντως πραγματικό πρόσωπο», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το Facebook.

Η είδηση της νέα εφαρμογής, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει σάλο στα social media, λόγω των πολλών υποθέσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων για τις οποίες έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή