Εργοδότες και επαγγελματίες: Σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες δόσεις η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου – Μαΐου

ασφαλιστικές εισφορές

Σε 12 έως 24 δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις εργοδότες και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατέστησαν υπερήμεροι το τετράμηνο της κρίσης της πανδημίας (Φεβρουάριος – Μάϊος).

Αυτή είναι η πιθανότερη εξέλιξη που συζητείται στο υπουργείο Οικονομικών, με αναλογική εφαρμογή αντίστοιχης ρύθμισης αναστολής υποχρεώσεων των πληττόμενων επιχειρηματιών και πολιτών προς την Εφορία.

  • Έτσι, ένας εργοδότης ή ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος ανήκει σε πληττόμενο κλάδο θα μπορεί να εξοφλήσει τις εισφορές του κρίσιμου 4μήνου είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 έντοκες δόσεις, όπως θα ισχύσει και για τις υπό αναστολή φορο-υποχρεώσεις του ίδιου διαστήματος.

Για να ενταχθεί, όμως, ένας εργοδότης ή επαγγελματίας στη σχεδιαζόμενη αυτή έκτακτη ρύθμιση των12-24 δόσεων, θα πρέπει, έως τη στιγμή της αίτησης-ένταξης σε αυτήν, να έχει καταβάλει τις προβλεπόμενες εισφορές του για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, αλλά και όλες τις άλλες ρυθμίσεις που έχει (120 δόσεις κλπ)

Σημειώνεται πως από τον τρέχοντα μήνα είναι υποχρεωτική η εμπρόθεσμη καταβολή των τρεχουσών εισφορών όλων των πληττόμενων επιχειρηματιών, τόσο των εργοδοτών όσο και των επαγγελματιών.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή