Σε «ατμομηχανές» των μη τραπεζικών μετοχών μετατράπηκαν οι μετοχές του ΟΛΠ και του Μυτιληναίου

Σε «ατμομηχανές» των μη τραπεζικών μετοχών μετατράπηκαν οι μετοχές του ΟΛΠ και του Μυτιληναίου μετά τα αποτελέσματα και τις προοπτικές που αυτά ενσωματώνουν. Οι επενδυτές επιβραβεύουν τόσο τα αποτελέσματα και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι και οι δυο επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε διανομή σημαντικής μερισματικές αποδόσεις.

Άνοδος 28% μέσα σε έναν μήνα για τον ΟΛΠ

Ο ΟΛΠ καταγράφει άνοδο 49,05% από τις αρχές του χρόνου και από την ημέρα που ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το 2018, ύψους 27,9 εκατ. ευρώ, ο τίτλος έχει σημειώσει άνοδο 28%. Οι προοπτικές του λιμανιού είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς το επόμενο έτος τα καθαρά κέρδη αν δεν είναι διπλάσια θα σημειώσουν σημαντική άνοδο. Οι ανακοινωμένες επενδύσεις ανέρχονται σε 600 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα γνωστοποιήθηκε πως ο ΟΛΠ ετοιμάζεται για τέταρτη προβλήτα.

Η άνοδος κατά 28% μέσα σε ένα μήνα δεν είναι παράταιρη, καθώς ο ΟΛΠ με τις προοπτικές του είναι φθηνός σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες του FTSE25, εξ ου και η αύξηση της κεφαλαιοποίησης από τα 450 -480 εκατ. ευρώ στα 546 εκατ. ευρώ. Μια απλή σύγκριση δείχνει ότι άλλες εταιρείες έχουν 3 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση και τα κέρδη τους αυξάνονται με χαμηλότερους ρυθμούς.

Mυτιληναίος: Κερδίζει μερίδια αγοράς και EBIDTA – Άνοδος 34,2% από την Πρωτοχρονιά

Η άνοδος κατά 42,5% του κύκλου εργασιών του Μυτιληναίου στα 513,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη Ebidta για το πρώτο τρίμηνο του 2019 υποδεικνύουν ότι η εταιρεία κερδίζει μερίδια αγοράς και προσθέτει λειτουργική κερδοφορία. Η άνοδος της κεφαλαιοποίησης και της τιμής της μετοχής κατά 34,22% από τις αρχές του χρόνου, συνδέεται με τη θετική πορεία των πρώτων μηνών του 2019, όπως αυτή είχε προβλεφθεί από τη διοίκησή της.

Από το newsroom του economico.gr με τη συνεργασία του newmoney.gr (ρεπορτάζ Δημήτρη Παφίλα)

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή