Σε αυτή τη φυλακή πεθαίνουν πάνω από 5 χιλιάδες κρατούμενοι κάθε χρόνο (video)

Γιατροί της πιο διαβόητης φυλακής των Φιλιππίνων έκαναν μια απίστευτη αποκάλυψη για τους κρατούμενους στη συγκεκριμένη φυλακή.

Περίπου 5.200 κρατούμενοι στη New Bilibid Prison (NBP) χάνουν τη ζωή τους ετησίως εξαιτίας του υπερπληθυσμού, των ασθενειών και της βίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής γιατρό, Ernesto Tamayo, που μίλησε στο CNN, περιγράφοντας μία τραγική -τουλάχιστον- κατάσταση.

Ο Tamayo είπε, σε ακρόαση της Γερουσίας της χώρας την περασμένη Πέμπτη 3/10, ότι ο υπερπληθυσμός έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη έξαρση της πνευμονικής φυματίωσης, ενώ η NBP, που βρίσκεται στην πόλη Muntinlupa, έξω από την πρωτεύουσα της Μανίλα, έχει εμπλακεί, επίσης, σε διάφορα σκάνδαλα τους τελευταίους μήνες.

Οι συνθήκες στη New Bilibid Prison, είναι μία πραγματική κόλαση. Μία φυλακή που σχεδιάστηκε για μόλις 800 κρατούμενους, φιλοξενεί χιλιάδες!


Η έλλειψη χώρου είναι εμφανής. Οι κρατούμενοι στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε κελί στριμώχνονται περί τους 160 κρατούμενους, παρά το γεγονός ότι το κάθε κελί δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20. Αρκετοί από τους τρόφιμους κοιμούνται κυριολεκτικά στο πάτωμα, δίπλα σε νεκρές κατσαρίδες -και όχι μόνο.

Η έλλειψη νερού, δε και τροφίμων, καθιστά την καθημερινή επιβίωση των κρατουμένων έναν διαρκή αγώνα.

Η ακρόαση της Γερουσίας την Πέμπτη ήταν μόνο η τελευταία εξέλιξη, σε μία συνεχιζόμενη έρευνα για καταγγελίες περί διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα των Φιλιππίνων, συνολικά.

Η δημόσια κατακραυγή ξεκίνησε, ουσιαστικά, τον Αύγουστο, όταν υπήρξαν φήμες ότι ένας πρώην δήμαρχος, που βρίσκεται στη φυλακή από το 1993 για βιασμό και ανθρωποκτονία, θα απελευθερωνόταν νωρίς λόγω καλής συμπεριφοράς.

Δείτε το βίντεο το CNN για τις συγκεκριμένες φυλακές που γυρίστηκε πριν από τρία χρόνια:

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ