Σε αύξηση των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών προέβη η Deutsche Bank- ”Βλέπει” περιθώρια ανόδου 37%

Σε σημαντική αύξηση των τιμών-στόχων των μετοχών των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Deutsche Bank σε νέα έκθεσή της, ενώ «βλέπει» πλέον και περιθώρια ανόδου έως και 37% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Για την Alpha Bank, η γερμανική τράπεζα ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 1,9 ευρώ από 1,5 ευρώ προηγουμένως και διατηρεί τη σύσταση «buy». Για την Εθνική Τράπεζα δίνει νέο στόχο στα 2,1 ευρώ από 1,4 ευρώ προηγουμένως και διατηρεί τη σύσταση «buy», ενώ βλέπει το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα να διαμορφώνεται στο 24%. Για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο στο 1,5 ευρώ από 0,7 ευρώ προηγουμένως, διατηρεί σύσταση «hold» και τοποθετεί το περιθώριο ανόδου στο 7%.

Η Deutsche Bank αναγνωρίζει ότι ο κλάδος μπορεί να βρίσκεται μακριά από την ομαλοποίηση σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, ενώ υποστηρίζει ότι επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις της λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, ο οποίος πιστεύει ότι θα βοηθήσει τις τράπεζες να επιταχύνουν τη μείωση των κόκκινων δανείων και να μειώσουν τη διαφορά μεταξύ της τιμής προσφοράς και της τιμής ζήτησης στις πωλήσεις χαρτοφυλακίων προβληματικών δανείων.

«Πιστεύουμε ότι αυτά είναι ενθαρρυντικά σημάδια για έναν κλάδο που ακόμα έχει δείκτες NPEs άνω του 35-45%», αναφέρει η έκθεση.

Τα κόκκινα δάνεια

Ο οίκος επαναλαμβάνει ότι «κλειδί» για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην ομαλότητα είναι να «ξεφορτωθούν» ταχύτερα τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους (NPEs). Για το Q4 του 2018, προβλέπει ότι οι τράπεζες θα έχουν μειώσει τα NPEs κατά ένα μέσο 5% στο τρίμηνο και κατά 15% περίπου στο έτος.

Σε απόλυτους όρους, από τη σωρευτική μείωση των NPEs κατά 3,5 δισ. ευρώ από τις τρεις τράπεζες που καλύπτει, αναμένει ότι η Πειραιώς θα τα έχει μειώσει κατά 1,7 δισ. ευρώ, η Εθνική κατά 1,1 δισ. ευρώ και η Αlpha Βank κατά 800 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για συνέχιση της τάσης που έχει παρατηρηθεί και σε προηγούμενα τρίμηνα, με την Πειραιώς να εμφανίζεται πιο επιθετική στη μείωση των NPEs.

Περισσότερα σε λέξεις

Ο οίκος εκτιμά ότι και αυτό το τρίμηνο, το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των NPEs θα έχει λάβει χώρα μέσω διαγραφών. Σε όρους κάλυψης, αναμένει ότι η Εθνική θα εμφανίζει τους υψηλότερους δείκτες, στο 60%, ενώ η Alpha θα έχει τη χαμηλότερη κάλυψη στο 46% περίπου και η Πειραιώς αναμένεται να εμφανίζει δείκτη περίπου 48%.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή