Στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν στο αδύνατο από τον ΑλέξηΤσίπρα στη ΔΕΘ – ‘Ενα νέο σήμα “ντύνει” τα παλιά προβλήματα

  • Τα δυσάρεστα μηνύματα που έρχονται από τις δημοσκοπήσεις και δείχνουν καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δέκα περίπου μονάδες κάτω από το εκλογικό του ποσοστό αποτελούν βασική αιτία της πολιτικής ακινησίας του.

Το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου ότι το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το αστέρι της 17Ν μάλλον το ήθελαν στην Κουμουνδούρου, για να γίνει κάποια φασαρία γύρω από την προσπάθεια rebranding. Γιατί, διαφορετικά, ακολουθούν παθητικά την ατζέντα που ορίζει ο πρωθυπουργός και δεν μπορούν να επηρεάσουν τη δυναμική της δημόσιας συζήτησης.

Ακόμη και η ανάδειξη του φιάσκου με τις υπερμεγέθεις μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές μένει ως μια νίκη του twitter, όχι ως επιτυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δυσκολεύεται να ακουστεί και να κάνει θετικά αισθητή την πολιτική της παρουσία.

  • Τα δυσάρεστα μηνύματα που έρχονται από τις δημοσκοπήσεις και δείχνουν καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δέκα περίπου μονάδες κάτω από το εκλογικό του ποσοστό αποτελούν βασική αιτία της πολιτικής ακινησίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν στο αδύνατο από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Πριν μιλήσει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να έχει γίνει ο απολογισμός για τα αίτια της ήττας (το Β μέρος) και να έχει δημοσιοποιηθεί ένας πλήρες πρόγραμμα το οποίο εκπονείται υπό την επίβλεψη του πρώην υπουργού Γ. Σταθάκη.

Αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε για αδιευκρίνιστους λόγους και τώρα όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο να προσελκύσει το ενδιαφέρον και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

  • Στην πραγματικότητα ελπίζουν στο αδύνατο, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει έναν λαγό από το καπέλο και, σχεδόν μαγικά, θα γιατρέψει την αξιωματική αντιπολίτευση που υποφέρει από σοβαρή ασθένεια: Αδυνατεί να βρει τρόπο επικοινωνίας με την κοινωνική της βάση, πέραν του στενού πυρήνα, και έτσι βλέπει ένα 10% να φεύγει χωρίς να πηγαίνει πουθενά και αυτούς που χρειάζεται για να κυριαρχήσει πολιτικά όχι απλώς να μην έρχονται αλλά ούτε καν να εξετάζουν το ενδεχόμενο προσέγγισης.

Η εσωκομματική αναδιάταξη (νέος γραμματέας, νέος εκπρόσωπος, νέοι τομεάρχες) προφανώς δεν είναι το φάρμακο για την ανάκαμψη. Μπορεί να μην είναι καν θεραπεία για την εσωκομματική παθολογία, αφού, για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυπος επικεφαλής των “53” Ευ. Τσακαλώτος δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος με την αποχώρησή του από τον τομέα οικονομικών.

Καμία δημοσίευση για προβολή