Σε ελεύθερη πτώση οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων με τα γερμανικά να πλησιάζουν το μηδέν…

Στο μηδέν πλησιάζουν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2016 και μετά την ανακοίνωση της Fed για τη μη μεταβολή των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα οι γερμανικές αποδόσεις υποχωρούν στο 0,039%, χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης, στα χαμηλά επίπεδα δύο ετών και πλέον που είχε υποχωρήσει νωρίτερα τον Μάρτιο.

Παράλληλα, η Fed ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι θα τερματίσει τον Σεπτέμβριο τη σταθερή μείωση του ισολογισμού της. Οι ειδήσεις αυτές προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου από τις 3 Ιανουαρίου. Υποχώρησαν σήμερα σε νέο χαμηλό επίπεδο 14 μηνών, περί το 2,51%, δίνοντας τον τόνο για τη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων.

Το σπρεντ μεταξύ αμερικανικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε στο χαμηλότερο σημείο από τα μέσα Ιανουαρίου, κοντά στις 244 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του βρετανικού 10ετούς υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ οι μακροπρόθεσμοι τίτλοι στην ευρωζώνη υποχώρησαν έως και κατά 6 μονάδες βάσης.

Η κίνηση της Fed έδωσε το πράσινο φως για τη μεγάλη πτώση στα κόστη δανεισμού της ευρωζώνης που πυροδοτήθηκε από την ΕΚΤ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς είναι κοντά στα χθεσινά επίπεδα, στο 3,764%, ενώ σε Ιταλία και Πορτογαλία σημειώνουν πτώση κατά 1,88% στο 2,45% και κατά 2,27% στο 1,282% αντίστοιχα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή