Σε ελληνικά ακίνητα επενδύει η ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments

Στην ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments παραχωρήθηκε η δημιουργία συγκροτήματος κατοικιών στην περιοχή του Ψυρρή με στόχο την πώληση και εν συνεχεία βραχυπρόθεσμη μίσθωση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Ficus Investments, με έδρα το Τελ Αβίβ, θα προχωρήσει, μέσω ελληνικής θυγατρικής, στην μετασκευή τριώροφου κτηρίου στην οδό Σαρρή στην περιοχή του Ψυρρή σε συγκρότημα κατοικιών με στόχο την πώλησή τους και στη συνέχεια τη βραχυχρόνια μίσθωσή τους (για λογαριασμό του νέου ιδιοκτήτη).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο real estate, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της να περιλαμβάνουν τη διαχείριση ακινήτων (βραχυπρόθεσμη μίσθωση κτλ.), την εξασφάλιση άδειας διαμονής σε αγοραστές ακινήτων ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ, αλλά και τη χορήγηση χρηματοδότησης σε συνεργασία με ισραηλινές τράπεζες.

Αν και με μειωμένη ένταση σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα εγχειρήματα της μετασκευής κενών επαγγελματικών κτηρίων σε κατοικίες ή ξενοδοχεία, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, παραμένουν στην πρώτη γραμμή της αγοράς ακινήτων. Η περίπτωση της οδού Σαρρή στου Ψυρρή και των γειτονικών σε αυτήν οδών είναι ενδεικτική της τάσης που επικρατεί.

Στη συνοικία βορειοδυτικά της πλατείας Μοναστηρακίου, τους τελευταίους έξι μήνες, ξεκίνησαν να λειτουργούν τουλάχιστον τρία boutique hotels, ενώ σε ξενοδοχείο θα μετατραπεί και το κτήριο στην οδό Σαρρή 26 που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος. Η διαφοροποίηση ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, αποτελεί το κλειδί προκειμένου τα νέα projects να διατηρήσουν υψηλές αποδόσεις.

Οι επικεφαλής της Ficus, που επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, εκτιμούν ότι η Αθήνα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό επειδή, μεταξύ άλλων, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 60% κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας συγκαταλέγουν τη σύμβαση που έχει υπογράψει για την αποφυγή της διπλής φορολογίας με το Ισραήλ, τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την περιορισμένη χρονοαπόσταση μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ