Σε ενίσχυση των ΜΑΤ με “Ομάδα συλλήψεων” προχωράει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ενίσχυση των ΜΑΤ με 220 αστυνομικούς προχωρεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για αστυνομικούς που μετατίθενται στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, από αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

Η μετακίνηση των 220 αστυφυλάκων στη νέα υπηρεσία θα ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο, μετά την εξέταση των ενστάσεων – προσφυγών που έχουν καταθέσει αρκετοί από αυτούς. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων πριν ενσωματωθούν στις διμοιρίες. Στη ΔΑΕΑ υπηρετούν σήμερα 1.600 άτομα, 500 λιγότερα από την οργανική δύναμη της υπηρεσίας.

Με την ένταξη των 220 αστυφυλάκων στο δυναμικό της υπηρεσίας θα αυξηθεί όχι μόνο ο αριθμός των διμοιριών, αλλά και ο αριθμός των αστυνομικών ανά διμοιρία. Στόχος των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. είναι 3-4 αστυνομικοί από κάθε διμοιρία να μην φέρουν πλήρη εξάρτυση, ώστε να μπορούν να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν όσους συμμετέχουν σε καταδρομικές επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ.

Η ιδέα για δημιουργία «ομάδων συλλήψεων» αναθερμάνθηκε μετά τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στα Εξάρχεια και τις επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στα στενά της περιοχής. Μέχρι πάντως την ενσωμάτωση των 220 αστυφυλάκων στην ΥΑΤ και την ΥΜΕΤ, έχουν δοθεί οδηγίες για αλληλοκάλυψη μεταξύ των διμοιριών, ώστε να εγκλωβιστούν και να συλληφθούν οι κουκουλοφόροι, ενώ στο πλέγμα αστυνόμευσης συμμετέχουν ακόμα άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή