Σε “γραμμή Μητσοτάκη” η Κομισιόν: Θα προτείνουμε ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση τον Μάρτιο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο“, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέπει στους κατόχους του να μετακινούνται εντός της Ε.Ε. πρότεινε πρώτος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να βιαστούμε, ζητά ο Μητσοτάκης, «όχι» από Μακρόν

Μάλιστα, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να βιαστούν και να υπάρξει συμφωνία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. “Το συντομότερο που θα καταληξουμε σε συμφωνία, το καλύτερο“, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο ιδιωτικός τομέας θα το κάνει, χωρίς της ΕΕ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι αρνητικός στην προοπτική αυτή παραμένει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανέφερε ότι παραμένει άγνωστη η διάρκεια της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια και ο βαθμός στον οποίο αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού. Μίλησε επίσης για νομικές και δεοντολογικές ενστάσεις, μεταξύ άλλων σχετικές με τα προσωπικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή