Σε “γραμμή Μητσοτάκη” η Κομισιόν: Θα προτείνουμε ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση τον Μάρτιο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο“, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέπει στους κατόχους του να μετακινούνται εντός της Ε.Ε. πρότεινε πρώτος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να βιαστούμε, ζητά ο Μητσοτάκης, «όχι» από Μακρόν

Μάλιστα, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να βιαστούν και να υπάρξει συμφωνία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. “Το συντομότερο που θα καταληξουμε σε συμφωνία, το καλύτερο“, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο ιδιωτικός τομέας θα το κάνει, χωρίς της ΕΕ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι αρνητικός στην προοπτική αυτή παραμένει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανέφερε ότι παραμένει άγνωστη η διάρκεια της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια και ο βαθμός στον οποίο αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού. Μίλησε επίσης για νομικές και δεοντολογικές ενστάσεις, μεταξύ άλλων σχετικές με τα προσωπικά δεδομένα.

Καμία δημοσίευση για προβολή