Σε Κέντρο Αποκατάστασης μεταφέρθηκαν 16 ασθενείς με κοροναϊό από τον οικισμό “Νέας Σμύρνης” στη Λάρισα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας απομακρύνθηκαν οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κοροναϊό.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης. Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Η συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται στα όρια του αστικού ιστού της Λάρισας, έχει τεθεί από το βράδυ της Πέμπτης 9/4, οπότε και εντοπίστηκαν τα πρώτα 17 κρούσματα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έχει δοθεί εντολή περιορισμού κατ’ οίκον του πληθυσμού έως και 23/4.

Στη Νέα Σμύρνη διαμένουν περίπου 3.000 άνθρωποι, ενώ 5.000 άτομα είναι ο πληθυσμός στην ευρύτερη περιοχή.

Την επιτήρηση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη ανέλαβε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ’ οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και καμπάνια ενημέρωσης, από υγειονομικό κλιμάκιο της περιφέρειας, που πόρτα πόρτα θα δίνει οδηγίες, αλλά και πληροφορίες στους κατοίκους, για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν, για να προστατευθούν και να μην κινδυνεύσουν να νοσήσουν κι εκείνοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι εχθές 10/4, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια καθώς επίσης και κάθε μορφή πλανόδιου εμπορίου.

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή