Λεμέρ: Σε μονόδρομο υψηλών πλεονασμάτων και μεταρρυθμίσεων μπαίνει η Ελλάδα

Σε μονόδρομο υψηλών πλεονασμάτων και μεταρρυθμίσεων μπαίνει η χώρα, σύμφωνα με όσα μας λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» αφού χαρακτηρίζει “μεγάλη επιτυχία” την έξοδο από το μνημόνιο σπεύδει να τονίσει ότι δεν “δεν αμφιβάλλει” ότι “θα γίνουν σεβαστές οι μεταρρυθμίσεις”, κυριότερες από τις οποίες είναι η περικοπή των συντάξεων, τα εργασιακά, ο περιορισμός του αφορολόγητου και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Eπιστροφή στην κανονικότητα

«Ο στόχος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι για την Ελλάδα η επιστροφή στην κανονικότητα, δηλώνει ο γάλλος υπουργός. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων. Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην οδό της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Στο εξής βρισκόμαστε σε αυτόν τον δρόμο».  

Σε ό,τι αφορά τα όσα διαδίδονται από κυβερνητικά στελέχη περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019, ο κ. Λεμέρ εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός: «Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εκείνο που μετράει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λεμέρ για την μετά το μνημόνιο εποχή “σημασία έχει η ανάπτυξη”. Για αυτό, τονίζει: “Πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να δημιουργεί ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως δεσμεύτηκε ο φίλος μου Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εχω εμπιστοσύνη επειδή οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι τεράστιες σε πάρα πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, η γεωργία, οι υποδομές, η ενέργεια, τα δίκτυα, τα συστήματα εφοδιασμού, η λιμενική δραστηριότητα. Επίσης, γνωρίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει καλά εκπαιδευμένη νεολαία, που επιχειρεί και αγωνίζεται: εδώ βρίσκεται το μέλλον».

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

Καμία δημοσίευση για προβολή