Το μήνυμα Μητσοτάκη προς υπουργούς και υφυπουργούς μέσω … Διαματάρη. Ολο το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του υφυπουργού Εξωτερικών

Ενα ηχηρό μήνυμα προς τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησής του έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης με την “καρατόμηση” του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαμαντάρη, μετά τις αποκαλύψεις για τις ανακρίβειες στο βιογραφικό του.

Για τους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ, είναι γνωστές εδώ και χρόνια οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού με τον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης, αλλά και οι δεσμοί του κ. Διαμαντάρη με την ελληνική ομογένεια στην Αμερική, οπότε βασίμως μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η απόφαση για απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση ήταν επώδυνη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι βάζει το σωστό πάνω απ όλα. Ενα μήνυμα που αποκτά ιδιαίτερη αξία στη συμπλήρωση έξι μηνών από τη συγκρότηση της κυβέρνησης κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αξιολόγηση όλων των υπουργών και υφυπουργών.

Δέχομαι επιθέσεις που στόχο έχουν να πλήξουν τον πρωθυπουργό 

Δεκτή έγινε χθες το μεσημέρι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, o oποίος οδηγήθηκε στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα μετά το σάλο που ξέσπασε πό την παραδοχή του ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, αλλά και μετά τα δημοσιεύματα για τον σύμβουλό του.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του, ο κ. Διαματάρης σημειώνει ότι «τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Διαματάρης σε δήλωσή του παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Columbia (σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, που έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών), διευκρινίζοντας πως «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

Μετά από τη δήλωση του κ. Διαματάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον είχε καλύψει, τονίζοντας πως «το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά την διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε».

Η σημερινή εξέλιξη συνιστά δικαίωση της ξεκάθαρης θέσης που είχε πάρει απο την πρώτη στιγμή το Economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή