Σε στρατηγικό αδιέξοδο η Φώφη Γεννηματά: Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Απογοήτευση στο Κίνημα Αλλαγής

“Αν όχι τώρα, πότε;”. Είναι το ερώτημα που ακούγεται όλο και περισσότερο σε συζητήσεις φίλων του Κινήματος Αλλαγής που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ καθηλωμένο και τον Αλ. Τσίπρα αδύναμο να δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, διαπιστώνουν ότι, παρόλα αυτά, το όμορο ΚΙΝΑΛ δεν έχει πολιτικά κέρδη.

Η δυσκολία να εξασφαλίσουν διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από το καλοκαιρινό διάλειμμα επιβεβαίωσαν την ακινησία του ΚΙΝΑΛ που δεν ωφελείται από τη βλάβη του κόμματος που στα χρόνια του μνημονίου τους πήρε την πελατεία.

Ο αντιδεξιός λόγος της Φ. Γεννηματά δεν φαίνεται να αποδίδει.

Ο αντιδεξιός λόγος της Φώφης Γεννηματά δεν φαίνεται να αποδίδει. Η σκληρή κριτική σ
στην κυβέρνηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τη διαχείριση της πανδημίας και τα οικονομικά δεν έχει αποτελέσματα ως προς τη διαμόρφωση δυναμικής υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν συζητείται η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά μαζί αποτυπώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο του Κινήματος Αλλαγής.

Στο μεταξύ, παρόλο που φαινομενικά όλα είναι ήρεμα στο εσωκομματικό πεδίο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της κεντροαριστεράς γνωρίζουν ότι οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι ψυχρές από τότε που ο πρώην πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων.

H δυσθυμία στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αποτυπώνεται και στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι μπορεί να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο 2021 εκλογή ηγεσίας από τη βάση.

Το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά έκανε γνωστό μέσω συνεργατών της ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση για το πώς θα διαφοροποιηθεί πολιτικά από την πρόεδρο ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που θα βρεθεί -εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου- απέναντί της και αν ο κύκλος της εσωστρέφειας που αναπόφευκτα θα ανοίξει θα προκαλέσει φθορά στο κόμμα που θα φανεί στις επόμενες εκλογές.

Ο Παύλος Γερουλάνος που επίσης θα διεκδικήσει την ηγεσία, το πιθανότερο τουλάχιστον, δεν διανοείται οποιοδήποτε σενάριο αναβολής της διαδικασίας, την οποία αποκλείουν και από την Χ. Τρικούπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή