Σε ράλι επιδίδονται τα Ελληνικά ομόλογα: Στα χαμηλότερα επίπεδα η απόδοση του 10ετους

Στο 1,129%, υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε στο 1,13%, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Μόνο τον τελευταίο μήνα η απόδοση του δεκαετούς έχει μειωθεί κατά περίπου 25 μονάδες βάσης, ενώ κινείται περισσότερο από 100 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Σημειώνεται ότι σε ράλι επιδίδονταν τα ελληνικά ομόλογα και το περσινό καλοκαίρι στον απόηχο του αποτελέσματος της κάλπης αρχικά των Ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών και στη συνέχεια των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το Reuters, σε αυτο συνέβαλε το γεγονός ότι η Ευρωζώνη συμφώνησε σήμερα σε νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής για τα επιτόκια της Commerzbank, Ράινερ Γκούντερμαν, στάθηκε στη δυσκολία ερμηνείας των καθημερινών κινήσεων των ελληνικών ομολόγων, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το ύψος των αγορών που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και της χαμηλής ρευστότητας της ελληνικής αγοράς. «Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποια έκπληξη με τα μέτρα αυτά (για την ελάφρυνση του χρέους)», τόνισε ο αναλυτής.

Καμία δημοσίευση για προβολή