Σε ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων οδήγησε η άρση των περιορισμών από ΕΚΤ

Σε ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων, οδήγησε η είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να προχωρήσει στην άρση του πλαφόν που έχει θέσει στις ελληνικές τράπεζες ως προς τη διακράτηση ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Όπως μεταδίδει το BBG, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις, οι περιορισμοί που είχε επιβάλει το 2015 ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ αναμένεται να αρθούν τον Φεβρουάριο, επιτρέποντας στις τράπεζες να αγοράζουν περισσότερα ομόλογα.

Οι ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τον Μάρτιο του 2015 να μην αυξήσουν την έκθεσή τους σε ελληνικό χρέος για «προνοητικούς λόγους», δεδομένης της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των πιστωτών εκείνη την εποχή και τον κίνδυνο ενός Grexit.

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε με την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών στη διακράτηση κρατικών ομολόγων, στη συνάντηση που είχαν χθες.

Η συζήτηση Μητσοτάκη-Λαγκάρντ και τα σχέδια για άρση των περιορισμών έδωσαν ώθηση στα ελληνικά ομολογα, με αποκλιμάκωση των αποδόσεων. Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε οκτώ μονάδες βάσης, στο 1,24%, στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν έξι εβδομάδων.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή