Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αγορές Ευρώπης και Ασίας – Ειρηνικού τη Δευτέρα

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς ο ρυθμός των μολύνσεων από κοροναϊό δείχνει να επιβραδύνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 4,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 2,7%, στο Παρίσι ο CAC κατά 3,3%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 3,2%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 3,8%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 2,8% ανοδικά.

Ανοδικά κινούνται και οι χρηματιστηριακές δείκτες στη περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού, με τους επενδυτές να δείχνουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την σχετική πρόοδο που φαίνεται να σημειώνεται σε κάποιες ιδιαίτερα πληττόμενες περιοχές του πλανήτη στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 4,17%, στις18.563,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να ενισχύεται κατά 3,72%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 2,25%  και στην Ταϊβάν ο Taiwan Wighted έκλεισε με άνοδο 1,61%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με ισχυρά κέρδη 4,33%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο DJ New Zealand αποτέλεσε “παραφωνία”, με πτώση 1,21%. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι αγορές είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Τα κέρδη της Δευτέρας έρχονται μετά από τις απώλειες που σημείωσαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν μείωση 701.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, στην μεγαλύτερη πτώση του συγκεκριμένου δείκτη απασχόλησης εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Το κλίμα παίρνει στήριξη από τα στοιχεία που δείχνουν ότι και τα κρούσματα και οι θάνατοι κατεβάζουν ταχύτητα.

Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία βρίσκονται «πολύ κοντά» σε μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας.

«Νομίζω πως ολόκληρη η αγορά κατανοεί πως αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και θα φέρει πολλή σταθερότητα, σημαντική σταθερότητα στην αγορά, και είμαστε πολύ κοντά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Kirill Dmitriev.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,6% και φτάνει στα $27,87 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται 0,9% χαμηλότερα, στα $33,80.