Σε υπεραγορασμένα επίπεδα η Ευρώπη, λένε οι αναλυτές

Η πρόσφατη απροσδόκητη πτώση βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία και η ασθενής ανάπτυξη στην ευρωζώνη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για ευρωαγορές όσο και Wall Street.

«Η αγορά είναι κάπως υπεραγορασμένη μετά το ράλι του Ιανουαρίου. Τα ευρωπαϊκά μάκρο είναι αδύναμα και τα εταιρικά αποτελέσματα δεν ενθουσιάζουν. Οι επενδυτές μπαίνουν σε στάση αναμονής, καθώς τα πολιτικά ρίσκα είναι πολλά και οι περισσότεροι αναμένουν κάποια οπισθοδρόμηση», αναφέρει ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Berenberg στη Φρανκφούρτη.

«Τα νούμερα από Ευρώπη είναι απογοητευτικά, γεγονός που μας προβληματίζει. Λέμε πως η αγορά έχει ήδη αποτιμήσει την απαισιοδοξία, ωστόσο τα νέα στοιχεία που βγαίνουν είναι ολοένα και χειρότερα», αναφέρει στο Bloomberg ο επικεφαλής στρατηγικός μακροοικονομικός αναλυτής της State Street Global Markets.

Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το ράλι της τάξεως του 17% από τα χαμηλά Δεκεμβρίου δείχνει να εξασθενεί, με τους επενδυτές να εστιάζουν και πάλι στο εμπόριο (που παραμένει μια αβέβαιο υπόθεση) αλλά και στο ενδεχόμενο ενός νέου shutdown.

«Όταν λαμβάνεις τέτοια νούμερα από Ευρώπη, σου υπενθυμίζει πως η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση γίνεται πλέον η επικρατούσα κατάσταση. Θεωρώ παράλληλα πως ότι συμβαίνει στην Κίνα αποτελεί σοβαρό μακροοικονομικό πρόβλημα για τις αμερικανικές μετοχές βραχυπρόθεσμα», αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλύτής της Ameriprise Financial.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.